Lammedunser med søde kartofler
Jeg er selvfølgelig stødt på en del lammeretter i forbindelse med mit New Zealand-benspænd – herunder også nogle spændende lammedunser med søde kartofler. Jeg har set dem i lidt forskellige udgaver og blev nysgerrig, for jeg kunne godt lide måden, de var krydret på.
Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Viva men lavede en række justeringer, hvor jeg blandt andet undlod ingefær og brugte knapt så megen koriander. Farsen er ret lind, så jeg tilføjede også noget hvedemel for at få den til at hænge bedre sammen.
Lammedunser med søde kartofler
4 personer
500 g søde kartofler
300-350 g lammekød, stegt og skåret i små tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
rapsolie til stegnin
1 spsk soyasauce
1 spsk østerssauce
½ dl finthakket frisk koriander
1 dl hvedemel
salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre og hæld vandet fra. Lad dem køle lidt af, inden du moser dem.
Hæld lidt olie på en pande og svits løg og hvidløg ved mediumvarme, indtil de er bløde. Overfør det til kartoflerne. Rør soyasauce, østerssauce, koriander og lammekød i. Rør hvedemelet i sammen med lidt salt og peber. Lad farsen hvile, mens du hælder ½ cm tykt lag rapsolie på en stor pande. Form lammedunser af farsen og steg dem på begge sider, indtil de er gyldne.
Servér dine lammedunser med sød chilisauce og salat.
Note: Dunserne får et frisk pift fra korianderen og en mere dyb smag fra soya- og østerssauce. Noget der bestemt klæder de søde kartofler, så de ikke dominerer for meget smagsmæssigt. Dette er en fin måde at få spændende mad og samtidig mindske kødindtaget.
Hvor lyder det lækkeret – skal bestemt prøves her!
Jeg glæder mig over, at vores madkultur har ændret sig radikalt, siden jeg gik på husholdningsskole og lærte at lave gammeldags mad 🙂
Ja, det er sjovt at tænke på, hvor mange forskellige madkulturer, der har gjort sit indtog i DK de seneste årtier 🙂
Jeg kan ikke lige se, hvornår lammekødet skla tilsættes
Samtidig med koriander, østerssauce og soyasauce 🙂