Kanelstænger med creme og remonce, kanel-, æble- og gulerodsboller og frugtsalat med kokoscreme

I dag var det min tur til at tage morgenmad med på arbejdet. Jeg plejer altid at bage selv, når det er mig, der skal have med. I starten var det fordi, jeg var for doven til at gå til bageren (!) – eller rettere, jeg syntes, det var besværligt at skulle være afhængig at tage forbi bageren først om morgenen, og så var det i øvrigt ret dyrt. Nu bager jeg, fordi det er sjovt, og fordi det er en fantastisk mulighed for at teste opskrifter af. At mine kolleger så også er glade for det er heller ikke uvæsentligt 😉

Denne gang bagte jeg alle tingene aftenen før – normalt står jeg tidligere op for at bage, men disse opskrifter krævede lidt mere tid, end jeg har lyst til at sætte af en fredag morgen. Opskriften til de meget lækre boller har jeg fra Hannes blog, mens de syndige kanelstænger er fra NYBH. Den sidste opskrift er fra Arlas hjemmeside.

boller, kærnemælk, havregryn, rosiner, solsikkekerner, mandler, græskarkerner, valnødder, æbler, gulerødderKanel-, æble- og gulerodsboller
35-40 stk.

5 dl vand
2 dl Cheasy A38
3 dl kærnemælk
50 g gær
100 g rosiner (eller tørrede tranebær, blåbær)
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld hakkede mandler
1 håndfuld græskarkerner (ikke nødvendigvis alle slags kerner)
1 håndfuld hakkede valnødder
2 groftrevne æbler med skræl
2 store fintrevne gulerødder
4 tsk kanel
2½ spsk rørsukker
2 spsk rapsolie
3 tsk groft salt
2-4 dl havreklid/havregryn
2 dl grahamsmel
Hvedemel for resten

Æltes sammen – dejen skal helst være rimelig fugtig, så pas på, du ikke bruger for meget mel. Hæver i op til to timer. Æltes igennem og tilsæt lidt mere mel. Formes til boller, som efterhæver i ca. en halv time. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Note: Jeg var løbet tør for græskarkerner, så jeg brugte to håndfulde valnødder i stedet for én. Desuden smurte jeg bollerne med æggehvide, inden de blev bagt.

kanelstang, kanel, kagecreme, remonce, kardemomme, wienerbrød, kage, dessertKanelstænger med creme og remonce
3 stk.

Dej:
35 g gær
1 3/4 dl lunkent vand
35 g sukker
4 g salt
4 g kardemomme
1 æg
35 g smør
ca. 400 g mel

Remonce:
200 g smør
200 g sukker
35 g kanel

Kagecreme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
½ liter mælk
1-2 spsk. Maizena

Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i. Ryst det i en meljævner – eller rør det ud. Æggeblommer, sukker, vaniljekorn og mælk hældes i en gryde og koger langsomt op under konstant omrøring. Tilsæt maizena-blandingen lidt efter lidt. Kog igennem et par minutter under stadig omrøring.

Remonce:
Smør, sukker og kanel blandes til en masse.

Dej:
Gæren opløses i vand. Sukker, salt, kardemomme og æg tilsættes. Mel og smør tilsættes, og dejen æltes, til den er blank og smidig. Hæver et lunt sted i 30 minutter. Dejen deles i 3 stykker. De rulles aflange i bradepandens længde og ca. 12 cm. brede. Fordel først 1/3 af remoncen og så 1/3 af cremen – ikke helt ud til kanten. Rul dejen til en stang på den lange led. Læg dem op på bradepanden og fortsæt med de to andre dejstykker. Klip snit i dejen, næsten hele vejen igennem, og læg dem skiftevis til den ene og den anden side. Pensl med æg og drys med hakkede hasselnødder eller mandler. Lad dem hvile i 45 minutter. Inden de skal i ovnen, kan de drysses med perlesukker. Bages ved 210 grader i 15-17 minutter.

Note: Jeg brugte vanillesukker i stedet for vanillestang, men ellers forsøgte jeg at følge opskriften rimelig slavisk. Jeg fik dog rodet mig ud i et værre cirkus, da jeg skulle ‘flette’ kanelstængerne, for cremen væltede ud, og det var lige før, der var mere kanelstang på mig end på bradepanden! Så til en anden gang laver jeg nok lidt mindre af cremen, for der var ganske enkelt ikke plads til den. Til gengæld… smagte den… virkelig, virkelig godt! Der er ingen grund til at købe kanelstænger hos bageren længere, for denne her fantastisk!

Frugtsalat med kokoscreme
4 personer

½ liter yoghurt naturel
6 spsk florsukker
kornene af 1 stang vanilje
4 spsk kokosmel
500 g forskellig frugt
1/4 l appelsinjuice

Kokoscreme: Rør yoghurt, florsukker, vaniljekorn og kokosmel sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Frugt: Skræl og skær frugten ud i mindre stykker. Vend frugten sammen i en stor skål med appelsinjuce og creme. Smag til.

Note: Jeg valgte at servere kokoscremen ved siden af frugtsalaten, så folk selv kunne bestemme, om de ville pøse det på. Appelsinjuicen undlod jeg.



13 thoughts on “Kanelstænger med creme og remonce, kanel-, æble- og gulerodsboller og frugtsalat med kokoscreme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *