Juleorangeade

Juleorangeade

Jeg er allerede i gang med månedens benspænd, og da det jo er torsdag, så har jeg kastet mig ud i en juledrink – nemlig en juleorangeade. Ideen har jeg fra et gammelt blogindlæg fra Himmelske kager, men jeg justerede på blandingsforholdene.

Det er vigtigt, at du bruger en god appelsinjuice lavet på friskpressede appelsiner (og ikke på appelsinkoncentrat), så drinken smager frisk og lækker. Siruppen er oprindeligt lavet på appelsinsaft, men da jeg først fik købt det et par dage efter, at jeg ville lave siruppen, så brugte jeg klementiner i stedet. Du skal bruge 1-1½ appelsin, hvis du ikke laver den på klementiner.

Kryddersirup

saften fra 3 klementiner
½ dl rørsukker
3 nelliker
1 stjerneanis
½ tsk kanel

Hæld ingredienserne i en kasserolle og varm det langsomt op. Rør godt rundt og lad det simre i et minuts tid, inden du tager kasserollen af varmen. Hæld den varme sirup i en lille beholder og stil den i køleskabet til næste dag.

Bland din juleorangeade

1½ dl friskpresset appelsinjuice
½ dl vodka
2 cl Cointreau
isterninger

Hæld siruppen i en shaker sammen med appelsinjuice, vodka, Cointreau samt en håndfuld isterninger. Ryst den godt, inden du fordeler den i to lave glas. Pynt med en skive blodappelsin eller granatæblekerner. Du kan – hvis du ønsker en endnu kraftigere og mere sprittet smag – tilføje 2 cl ekstra Cointreau.

Note: Frisk, lækker og letkrydret juledrink. Du kan servere juleorangeade som velkomstdrink til julesammenkomsterne eller måske ligefrem til den tunge julemad. Dens letsyrlige smag vil være et fint match til både and og flæskesteg.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *