Grillet laks i koreansk marinade

Grillet laks i koreansk marinade

Foråret er nærmest gået direkte over i sommervejr, så i sidste uge tilberedte jeg grillet laks i koreansk marinade! Det spiste vi nemlig som hovedret den dag, hvor jeg serverede grillede chilirejer til forret.

Jeg hentede inspiration fra hjemmesiden The Feed Feed, men jeg udskiftede tamari med soyasauce samt skruede lidt ned for mængden af soyasauce og honning.

Vær opmærksom på, at jeg har tilberedt laksen i en lukket grill. Hvis du griller fisken på en åben grill, skal den sandsynligvis have lidt længere tid

Grillet laks i koreansk marinade

4-5 personer

600 g fersk lakseside

Marinade:
2 spsk gochujang
1 spsk soyasauce
1 spsk honning
1 spsk sesamolie

Pynt:
sesamfrø
fintsnittet forårsløg

Rør marinaden sammen til en jævn masse og smør laksesiden ind i det. Lad det marinere i mindst en halv time.

Varm grillen op og læg laksesiden på ved indirekte varme. Luk grillen og lad laksen stege i 20-25 minutter. Stik i den tykkeste ende af laksen med en skarp kniv for at se, om den er mør.

Grillet laks skal serveres med det samme – gerne drysset med sesamfrø og fintsnittet forårsløg. Du bestemmer selv, om du vil servere den sammen med salat, kogte ris eller noget helt tredje.

Note: Marinaden giver fisken en lidt dybere og sødere smag med et strejf af chili. Det er derfor en god idé at servere en letsyrlig dressing eller sauce til for at give modspil til den sødmefulde marinade.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *