Burger med fisk

Burger med fisk

Jeg slår to fluer med ét smæk ved at lave burger med fisk. Dels bliver det endnu en af månedens benspændsretter, dels får jeg brugt lidt af den dejlige syltede selleri, jeg lavede tidligere på ugen.

Vent, jeg kom i tanke om en fordel mere – der kommer endelig en fiskeret på bordet igen. Det er desværre ikke så tit, vi får spist fisk, men burger med fisk er i hvert fald en let måde at introducere mere fisk i hverdagen.

Burger med fisk

2 personer

200-250 g fiskefars
2 spsk hvedemel
salt og peber
smør til stegning
2 store boller
lidt syltet selleri
lidt grønkål
remoulade

Rør fiskefars sammen med 1 spsk hvedemel, salt og peber. Smelt smør på en stor pande. Form to store bøffer af fiskefarsen. Det er lettest at dysse hvedemel på et spækbræt og så forme bøfferne én ad gangen, så fiskefarsen ikke hænger fast i spækbrættet. Steg de to fiskebøffer gyldne på hver side. Læg lidt grønkål i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække et minuts tid og hæld så vandet fra.

Flæk burgerbollerne og fyld dem med grønkål, remoulade, fiskebøffer og syltet selleri. Du kan naturligvis også bruge andre grøntsager såsom fintsnittet spidskål eller dampet palmekål.

Note: Sådan en fiskeburger kan nu godt konkurrere med oksekødsudgaven! Den er dejlig saftig, og grøntsagerne er med til at give ekstra smag (og så føles den nærmest sund :)).

Jeg har tidligere lavet en fiskeburger med tartarsauce. Den kan jeg nu også anbefale, hvis du vil prøve en lidt anden stil.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *