stegte hornfisk, hornfisk, løg, hvidløg, hvidvin, citroner, fiskBlandt forårsretterne hører sig naturligvis også fiskeretter, hvor især hornfisken er blandt de fisk, du bør spise i maj måned. Hornfisken er i de danske farvande i april-maj og vender så tilbage igen omkring august-september.

Nu har vi desværre ikke en fast fiskepusher her i byen, så ind imellem tyr jeg til Aarstiderne, og det gjorde jeg også i dette tilfælde, hvor jeg ville lave stegte hornfisk. Her er jeg samtidig også rimelig sikker på, at det er fisk, der er fanget under ordentlige forhold.

hornfiskTil to personer skulle jeg bruge to hornfisk. Du kan klare dig med lidt mindre, men eftersom vi ikke var voldsomt sultne og kun spiste en salat til, så måtte der godt være lidt mere fisk per person end ellers.

Fiskene var rensede og udbenede, da vi modtog dem, så de skulle kun skylles, og de små finner skulle skæres af. Jeg havde skelet til en opskrift på fiskeopskrift.dk, men ændrede på forholdene og udelod persille.

Stegte hornfisk i hvidvin
2 personer hornfisk, løg, hvidløg, hvidvin, citroner, stegte hornfisk

2 hornfisk, udbenede og rensede
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
1½ dl hvidvin
2 tsk hvedemel
smør
saft af 1 citron
salt og peber

Skær fiskene i stykker på ca. 5-7 cm længde. Dryp fiskestykkerne indvendig med lidt af citronsaften samt salt og peber og lad dem trække i ti minutter.

Smelt smør på en pande og brun fiskestykkerne i det. Tilsæt derefter løg og hvidløg og lad det stege et par minutter, inden du tilsætter hvidvin og resten af citronsaften.

Læg låg på og lad retten simre ca. ti minutter. Læg dine stegte hornfisk i et fad sammen med løgstykkerne og jævn væden med melet, så du får en tyk sauce. Lad den koge i ca. fem minutter, inden du smager den til med salt og peber og hælder den over de stegte hornfisk. Servér med det samme.

forårssalat med aspargesJeg valgte at lave en rigtig forårssalat til. Den bestod af salatblade (kan desværre ikke huske sort), der blev skyllet og revet i mindre stykker, som blev lagt i et fad. Et lilla spidskål blev fintsnittet, krammet lidt med fingrene og vendt i salaten. En håndfuld asparges fik knækket den nederste del af stilken af, inden resten blev lagt i et ildfast fad og overhældt med kogende vand. Så fik de lov til at trække i fem minutter, inden de blev skåret i mindre stykker og vendt i salaten. Lidt lækker olivenolie fra Cocina Fragnante blev hældt over, og så blev salaten pyntet med lidt friske mælkebøtte-blomsterblade.

Aldeles bedårende 😉