revelsben, svinekød, grill, ingefær, spidskommen, smør, tahin, creme fraiche

Vi har glemt at grille i løbet af vinteren, så sidste weekend tog vi revanche med disse grillede revelsben med spidskommen og ingefær.

De grillede revelsben var en lidt mere simpel og hurtigere version af de revelsben, jeg før har blogget om. Jeg blandede nogle helt andre krydderier, end jeg plejer, da jeg havde lyst til at prøve, hvordan de ville fungere til grillmad, og det gav heldigvis (også) et godt resultat.

OBS – denne opskrift er baseret på, at du bruger en lukket grill, hvor du kan holde en stabil varme i flere timer.

Grillede revelsben med spidskommen
2 personer

500-600 g revelsben
3 tsk spidskommen
1 spsk frisk ingefær
salt
1 dl risvinseddike eller hvidvinseddike
25 g smør

Tilbehør:
Tahincreme
Kogte ris med ærter
hakkede peanuts

Gnid revelsbenene med ingefær og salt og drys spidskommen over. Læg dem i en pose og hæld eddike i. Læg kødet i køleskabet i mindst tre timer og gerne natten over.

Læg et par håndfulde røgflis i vand (kan udelades) og tænd den lukkede grill. Varm grillen op, så den står på ca. 150 grader og smid så røgflisen på. Hæld væden fra kødet og læg revelsbenene på indirekte varme på grillen. Lad kødet stege ved ca. 150 grader i 3 timer. Når kødet er stegt, tager du det af grillen og lægger kødstykkerne på et stort stykke stanniol. Hæld smeltet smør over kødet og fold stanniolen om. Gør resten af tilbehøret klart og servér så de grillede revelsben sammen med ris og tahincreme.

Note: Jeg elsker langtidsgrillet kød, og grillede revelsben er klart blandt favoritterne, da fedtmarmoreringen i kødet gør det ekstra saftigt og mørt. Det fungerede fint med den lidt anderledes krydring.

Konkurrence
I anledning af bloggens 10 års fødselsdag har jeg besluttet mig for at lave en lille fødselsdagskonkurrence. Opdateret – konkurrencen er slut!