Grillede revelsben med spidskommen

Grillede revelsben med spidskommen

Vi har glemt at grille i løbet af vinteren, så sidste weekend tog vi revanche med disse grillede revelsben med spidskommen og ingefær.

De grillede revelsben var en lidt mere simpel og hurtigere version af de revelsben, jeg før har blogget om. Jeg blandede nogle helt andre krydderier, end jeg plejer, da jeg havde lyst til at prøve, hvordan de ville fungere til grillmad, og det gav heldigvis (også) et godt resultat.

OBS – denne opskrift er baseret på, at du bruger en lukket grill, hvor du kan holde en stabil varme i flere timer.

Grillede revelsben med spidskommen

2 personer

500-600 g revelsben
3 tsk spidskommen
1 spsk frisk ingefær
salt
1 dl risvinseddike eller hvidvinseddike
25 g smør

Tilbehør:
Tahincreme
Kogte ris med ærter
hakkede peanuts

Gnid revelsbenene med ingefær og salt og drys spidskommen over. Læg dem i en pose og hæld eddike i. Læg kødet i køleskabet i mindst tre timer og gerne natten over.

Læg et par håndfulde røgflis i vand (kan udelades) og tænd den lukkede grill. Varm grillen op, så den står på ca. 150 grader og smid så røgflisen på. Hæld væden fra kødet og læg revelsbenene på indirekte varme på grillen. Lad kødet stege ved ca. 150 grader i 3 timer. Når kødet er stegt, tager du det af grillen og lægger kødstykkerne på et stort stykke stanniol. Hæld smeltet smør over kødet og fold stanniolen om. Gør resten af tilbehøret klart og servér så de grillede revelsben sammen med ris og tahincreme.

Note: Jeg elsker langtidsgrillet kød, og grillede revelsben er klart blandt favoritterne, da fedtmarmoreringen i kødet gør det ekstra saftigt og mørt. Det fungerede fint med den lidt anderledes krydring.

Konkurrence
I anledning af bloggens 10 års fødselsdag har jeg besluttet mig for at lave en lille fødselsdagskonkurrence. Opdateret – konkurrencen er slut!11 thoughts on “Grillede revelsben med spidskommen”

 • jeg ville gerne bruge lever eller kyllingelever meget oftere. Jeg ved ikke helt hvorfor, måske manglende inspiration og opskrifter. Tak for en dejlig blog som jeg kigger på hver dag.
  Med venlig hilsen
  Grethe Kofoed

 • Godt spørgsmål! Jeg ville gerne være bedre til at bruge broccoli. Jeg kan virkelig godt lide det, men kan ofte ikke rigtig finde på andet at gøre med det end at bage det, som er min favorittilberedning – men det kan vel en masse andet.

 • Det lyder virkelig lækkert med opskriften her! Skal bestemt prøves, men det bliver i ovnen, da vi ikke har en lukket grill.
  Selleri er noget, jeg gerne ville bruge oftere i madlavningen 🙂

 • Helt ærligt, så ville jeg nok ønske, at jeg brugte mere fløde. Fløde er jo for lækkert! Det giver smag og konsistens – men jeg lader være pga diskursen om at fløde er usundt og at man skal passe på med fedt. Og det er jo åndssvagt, for fløde kan sagtens indgå i en varieret kost. Og fløde er jo faktisk også glæde 🙂

 • Jeg ville gerne bruge ansjoser mere i min madlavning. De giver en skøn umami!

  Tak for en inspirerende blog.
  Mvh Sara

 • Jeg gad godt at bruge røgflis i madlavningen. Jeg har set adskillige af dine opskrifter, hvor du bruger træflis. Det ser meget spændende ud, men har ikke kastet mig ud i det endnu.

 • Jeg ville gerne bruge mere indmad i min madlavning. Det smager jo herre godt når jeg får det, men det sker sjældent, at jeg selv laver det.

 • Jeg ville virkelig gerne være bedre til at bruge friske krydderurter generelt – fx som det sidste dry over en ret. Hvis jeg husker at købe det, så glemmer jeg garanteret at få det drysset over retten inden servering 🙂

 • Jeg ville gerne blive bedre til at bruge danske råvarer (grønt) i sæson. Specifikt mere kål om vinteren, men der er vist kun en ud af fire i husstanden der synes kål er lækkert 😉

 • Tillykke med jubilæet! Jeg ville gerne bruge mere chili, ikke for at det skulle blive meget stærkere mad, men for at bruge det til at understøtte smage. Derudover har jeg købt noget muskatblomme som jeg stadig ikke helt ved, hvad jeg skal gøre ved…måske du kunne give en opskrift?

 • Jeg vile gerne blive bedre til at bruge fisk fra min skønne fiskehandler, men med skæve og lange arbejdsdage når jeg det sjældent..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *