Frisk agurkelimonade

Frisk agurkelimonade

Agurkelimonade er ret lækkert her om sommeren, da det er en mild drik, der både har lidt sødme og lidt syrlighed. Jeg havde set den hos Smitten Kitchen, og jeg tænkte, jeg ville slå to fluer med ét smæk – for jeg ville bruge lidt af den i en funky gin & tonic.

Jeg er nemlig blevet udfordret! Af gemalen! Til et drinks-battle! Og nej, ikke et hvor man drikker sig fuld men et, hvor man skal kæmpe om at lave den bedste drink. Så nu skal vi skiftes til at lave en ny drink hver fredag, og jeg skulle starte. Og da jeg er ret glad for gin & tonic – især om sommeren – så var det jo oplagt, at jeg skulle lave en spændende version af den.

Jeg tog som sagt udgangspunkt i en opskrift, men jeg valgte at skrue ned for citronsaften, da jeg var bange for, at den ville blive for syrlig. Hvis du har en sød tand, vil du måske tilsætte lidt mere rørsukker i forhold til, hvad jeg brugte. Du kan godt undlade at skrælle agurken/agurkerne, inden du blender den/dem – så får saften dog en mørkere grøn farve.

Agurkelimonade

250 g frisk agurk (så frisk som muligt)
½ dl friskpresset citronsaft
1-1½ spsk rørsukker
iskoldt danskvand

Vask og skræl agurken/agurkerne (gem nogle af strimlerne). Skær agurken i tykke skiver og smid dem i en blender. Blend det i et par minutter og hæld derefter det i en si over en skål. Lad agurkesaften dryppe stille og roligt gennem sien. Rør dernæst sukker og citronsaft i.

Vil du servere den som agurkelimonade, så hælder du iskoldt danskvand i (blandingsforhold må du smage dig frem til – hvor kraftig eller mild du vil have den).

Jeg valgte dog at bruge den i en gin & tonic, hvor jeg hældte 1 del gin, 1 del agurkelimonade og 2 dele tonic i et glas sammen med agurkestrimler, friskrevet citronskal samt knust peber.

Vil du kigge på lignende agurke-eksperimenter, så tjek også mit indlæg om agurkesirup.

agurkelimonade, agurk, rørsukker, citron, danskvand, gin, tonic, g&t


3 thoughts on “Frisk agurkelimonade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.