Espresso Martini – kaffedrink
En af mine kolleger anbefalede mig at prøve en Espresso Martini i løbet af mit kaffe-benspænd, og da jeg først havde læst om denne kaffedrink, kunne jeg da heller ikke nære mig.
Espresso Martini er en ret alkoholtung drink, og i denne udgave er der også skruet godt op for kaffesmagen. Da gemalen ikke er særlig vild med kaffe – men til gengæld godt kan lide White Russian – så hældte jeg lidt fløde i hans udgave (det bagerste glas).
Espresso Martini
2 drinks
1 dl vand
1½ tsk instant kaffepulver
8 cl vodka
6 cl kaffelikør – jeg bruger Toussaint Coffee Liquor
1 spsk mørk sirup
isterninger
Derudover:
4 spsk fløde, hvis du vil have den mere milde udgave (den lysebrune på billedet)
Fyld to cocktailglas halvt med knust is. Hæld 1-1½ håndfuld isterninger i en cocktailshaker. Rør kaffepulveret ud i vandet og hæld så vandet i shakeren sammen med vodka, kaffelikør og mørk sirup. Ryst shakeren grundigt, indtil drinken er iskold. Fordel din Espresso Martini i de to glas. OBS – vil du have en mildere udgave, så kan du også hælde fløde i shakeren, inden du ryster den.
Note: Ok, jeg kan godt forstå, at min kollega anbefalede Espresso Martini – det er en ret lækker drink (også for en som mig, der ellers ikke drikker kaffe). Hvis du bruger Kahlua i stedet for Toussaint, vil jeg anbefale dig, at du i første omgang undlader at hælde sirup i shakeren, da Kahlua har en sødere smag. Så kan du altid smage på drinken, når du har rystet de øvrige ingredienser sammen og vurdere, om den har brug for ekstra sødme i form af siruppen.
Det lyder rigtig lækkert – højalkoholisk kaffefryd 🙂
God beskrivelse 😀