Engelsk summerpudding

Engelsk summerpudding

Denne engelske summerpudding er virkelig let at lave. Den er også en oplagt mulighed for at bruge bær fra fryseren (eller friske bær, hvis du har). I denne udgave er der brugt brombær og blåbær, men du kan sagtens bruge andre bær – for eksempel solbær eller ribs.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra en gammel udgave af Søndag, men justerede på blandingsforholdene og nedskalerede portionerne, da jeg syntes, at de originale virkede ret store.

Engelsk summerpudding

3 personer

6 skiver frisk lyst toastbrød
300 g brombær og blåbær
1 dl rørsukker
1 dl vand
1 tsk vaniljesukker

Derudover:
creme fraiche rørt med lidt vaniljesukker

Skær kanten af toastbrødet. Tag tre små skåle og beklæd indersiden af dem med husholdningsfilm. Tryk en skive toastbrød ned i hver skål.

Hæld bær, sukker, vand og vaniljesukker i en gryde. Varm det op og lad det simre i ca. fem minutter. Lad det køle af.

Fordel bærmassen i de tre skåle. Skær hjørnerne af de tre sidste brødskiver og tryk dem ned som låg i hver skål. Fold resten af husholdningsfilmen op omkring hver brødskive. Sæt en anden skål eller kop på toppen af hver brødskive, så den får et let pres.

Stil desserterne i køleskabet i mindst seks timer og gerne natten over, så de kan sætte sig.

Engelsk summerpudding serveres med creme fraiche (gerne med et lille vaniljepift), men du kan også bruge græsk yoghurt eller flødeskum.

Note: Engelsk summerpudding er let at lave og smager fantastisk! Kombinationen af blåbær og brombær er skøn, men du kan som sagt også bruge andre bær, hvilket jeg overvejer at gøre en anden gang.

Jeg overvejede også, om jeg skulle lave det som én stor summerpudding, man kunne skære i skiver, men skal man gøre noget for at stabilisere midten af den, da den kun vil bestå af bær. Det kunne for eksempel ved at lægge en eller flere toastskiver i midten. Det kan også være et eksperiment en gang i fremtiden.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *