Bjesk og skovtur

Bjesk og skovtur

Det har været en aldeles fremragende dag i dag! Ikke blot på grund af det smukke efterårsvejr, der godt nok startede koldt med rim på græsplænen, men som blev næsten lunt, da vi gik tur i skoven lidt over middag.
Jeg startede morgenen med at læse lidt, efter at uropatruljen vanen tro havde vækket mig på nøjagtig samme tidspunkt som i hverdagene (!), og derefter rørte jeg en dej sammen til nogle boller, der skulle hæve det halve af dagen, ligesom jeg fik rystet lidt i den flaske bjesk, som jeg startede på i går.

Opskriften på bjesk er hentet fra ‘Skagen Fiskerestaurant’ fra Klematis, og bogen handler mest om fisk, men der er også en række opskrifter på tilbehør, hvor denne var en af dem. Proceduren er meget simpel:

 • Tag en flaske og fyld den totredjedele op med blåbær (i mit tilfælde)
 • Fyld derefter flasken op med vodka.
 • Lad den stå og hygge sig i mindst tre måneder, inden du tager det i brug.

Jeg er godt nok spændt på, hvordan det bliver – væsken har allerede fået en svag lilla farve, så jeg tror, den bliver ret flot, når den er færdig.14 thoughts on “Bjesk og skovtur”

 • Lækre efterårsbilleder 🙂

  Jeg lavede sådan en gang blåbærvodka (jeg tilsatte også en vannilestang) inden jeg tog på Roskilde – og Iben og jeg drak det sidst vi skulle i byen blandet op i Sprite Zero. Det smagte FREMRAGENDE og havde den smukkeste lyserøde farve. Jeg har hældt endnu en omgang vodka på de samme bær og de står nu på køl og trækker. Jeg overvejer at komme selve bærrene i årets julekage, men er lidt bange for at det måske bliver for sprittet. Nu får vi se hvad det bliver til.

 • Klidmoster – mange tak! Det var også det perfekte vejr til at tage billeder i 🙂

  Uha, det lyder godt! Hvor lang tid lod du den trække, inden du tog hul på den? Det er jo en virkelig let måde at lave noget nyt og spændende sprut, så jeg håber, at dette bliver en succes, for så skal jeg da helt sikkert lege videre! 😀

 • Sikke nogle dejlige billeder fra jeres skovtur! Vi nød også det flotte vejr i går med en lang travetur. Sådan en bjesk får jeg helt lyst til at lave – og man kan vel bruge mange andre bær end blåbær?

 • Skønne, skønne billeder Piskeris. Og sikke en dejlig (og produktiv!) dag: Bage boller, lave snaps, til spinning, i skoven – Kanon!
  Jeg havde også en super søndag med brunch med svigerfamilien, jeg lavede hjemmelavet citronfromage, klippede hæk sammen med svoger (eller dvs. jeg samlede og fejede). Og så lige Borgen og Bonderøven at slutte dagen af med…dejligt!

 • Hej igen

  Den trak kun i 1½ måned første gang – men den havde en rigtig fin smag af blåbær og vanille. Jeg glæder mig til at høre hvordan din er blevet efter 3 mdr 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *