Baconcreme

Baconcreme

Da vi havde gæster tidligere på ugen, lavede jeg denne baconcreme, som de kunne dyppe snackgrøntsagerne i. Den kan dog også sagtens bruges som smørelse i sandwiches og burgere eller som dip til chips eller butterdejsstænger.

Jeg anbefaler, at du bruger en 18% creme fraiche, da cremen bør en vis fedme og fasthed. Cremen har også en let sødme på grund af de stegte rødløg. Du kan også overveje at tilføje en smule chilipulver, hvis du ønsker lidt ekstra bid.

Baconcreme

100 g bacon i skiver – vælg noget, der er så kødfyldt som muligt
1 rødløg, skåret i skiver
en klat smør til stegning
1½-2 dl creme fraiche 18%
1 spsk mayonnaise
salt og peber

Steg baconskiverne, til de er godt sprøde (men ikke tørre). Læg dem på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af. Hæld løgskiverne på den varme pande (med baconfedt på) og supplér med lidt smør. Skru ned for varmen og lad dem stege langsomt ved lav varme, indtil de er bløde – men uden at tage farve.

Blend de bløde rødløg sammen med creme fraiche og mayonnaise. Knus baconen til små stykker – tag lidt fra – og rør resten i cremen. Smag til med salt og peber.

Servér din baconcreme med det resterende bacron drysset på toppen.

Note: Fyldig og med et snert af sødme – og selvfølgelig godt med baconsmag!



4 thoughts on “Baconcreme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.