Appelsinstjerner
Vi holdt juleaften hos svigerforældrene, og udover den varme rødkål med solbær og rødkålssalaten med kirsebær og rød grape medbragte jeg også lidt knas til sidst på aftenen. Det omfattede blandt andet disse appelsinstjerner – en småkage, som jeg fandt inspiration til i kogebogen ‘Spis sødt’. Her blev kagerne dog lavet med citron, men jeg syntes, det var mere juleagtigt at bruge appelsin, så det gjorde jeg. Samtidig justerede jeg flere af målene og brugte et helt æg i stedet for to æggeblommer.
Appelsinstjerner
ca. 80 stk.
125 g blødt smør
125 g rørsukker
revet skal fra en øko-appelsin
150 g hvedemel
100 g majsmel
1 æg
evt. lidt guldstøv
Rør smør og sukker til en cremet masse. Rør derefter appelsinskal, hvedemel, majsmel og æg i og saml det til en dejklump. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så dejen er 3-4 mm tyk og brug en stjerne-udstikker til at udstikke stjerne-småkagerne. Saml den dej, der er til overs, rul dejen ud igen og udstik stjerner – fortsæt denne proces, indtil al dejen er opbrugt. Jeg brugte en lille udstikker, så jeg fik ca. 80 appelsinstjerner (de fyldte tre bageplader). Bag dem ved 160 grader i ca. 15-17 minutter. Når dine appelsinstjerner er kølet af, kan du evt. pynte nogle af dem med lidt guldstøv eller lignende.
Note: Appelsinstjerner er glimrende småkager, som både kan bruges ved juletid, men også resten af vinteren. De har en fin og mild smag af appelsin, men er du som jeg og gerne vil have mere power i smagen, så overvej evt. at fordoble mængden af appelsinskal.
Uhm, lige noget for os – og så bliver det nok med en fordobling af mængden af appelsinskal 🙂
God fornøjelse med dem. Det er så hyggeligt at bage småkager 🙂