Æblechips

æblechips, chips, snack, æble, æblecidereddike, kanelI dag har jeg haft Ninjaen på besøg, og vi fik hyggesnakket og smadret nogle zombier – vældig (u?)hyggeligt. Som velkomstsnack bød jeg hjemmelavede æblechips, som både er superlette at lave og smager rigtig godt. Resten af menuen må vente et par dage, til jeg har lidt bedre tid.

Æblechips

– et par æbler
– æblecidereddike
– lidt smeltet smør
– lidt kanel

Vask æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i meget tynde ringe. Jeg har ikke en kernehusfjerner, så jeg skar i stedet æblerne i tynde skiver og skar derefter kernehuset ud i hver enkel skive. Dyp skiverne i æblecidereddike undervejs, så de ikke tager farve, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Pensl dem med smeltet smør og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, indtil de er bagt. Tag dem ud og lad dem afkøle, så de bliver sprøde, og spis dem helst med det samme, da de hurtigt bliver bløde igen. Evt. kan du putte dem i en tæt beholder, hvis du først skal spise dem senere på dagen.

Note: Let og sund snack, der smager skønt – kan godt være vanedannende…

24 thoughts on “Æblechips

  1. Æbleskiver er så meget guf. Pæreskiver er i øvrigt syndigt lækre sammenlignet med.
    Jeg tørrer dem simpelthen bare i ovnen uden noget som helst – 4 til 8 timer ved 75 grader varmluft med sprække i ovnlågen. Og så kan de sagtens holde hele året i tørre lukkede sylteglas. Men det kan de så alligevel ikke for de spises som slik hjemme hos os. Og de er gode i små terne i musli og lignende.
    Jeg tror nu jeg skal prøve med kanel og smør snart.

  2. Neeeej hjemmelavet æblechips. Det er sgi da lige noget jeg skal lave sammen med mine børn. Tror også lige Signes pærerchips også skal prøves. Håber forresten i havde en dejlig dag, dig og ninjaen 🙂

  3. Vibeke – de er i hvert fald hurtige at lave – og spise! 😀

    Det havde vi helt bestemt – nu skal jeg bare finde rigtig meget tid i kalenderen, så jeg også kan fortælle om det… 😀

  4. Hvert efterår – og specielt op til jul tørrer jeg æbleringe foran pejsen. 2 80 cm lange 10 mm rundstokke er glimrende.
    Jeg skærer først skiverne. 2-3 mm tykke. Derpå fjerner jeg med en (rød)tilskåret “mønt-tut” (ca 2cm) “kernehuset” (smides ud til fuglene). Så er der hygge.

  5. Hej!
    Hehe, ja det lyder også hyggeligt! Jeg har overvejet at prøve at tørre æblechips ved vores brændeovn, men jeg er ikke helt sikker på, at vores katte ville kunne holde poterne væk… 😉

  6. Pingback: Selleripostej med kartofler og hasselnødder | Piskeriset på eventyr

  7. Pingback: Selleripostej med kartofler og hasselnødder | Piskeriset på eventyr

  8. Pingback: Sådan tørrer du svampe - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

  9. Pingback: Juni: Snacks - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *