æblechips, chips, snack, æble, æblecidereddike, kanelI dag har jeg haft Ninjaen på besøg, og vi fik hyggesnakket og smadret nogle zombier – vældig (u?)hyggeligt. Som velkomstsnack bød jeg hjemmelavede æblechips, som både er superlette at lave og smager rigtig godt. Resten af menuen må vente et par dage, til jeg har lidt bedre tid.

Æblechips

– et par æbler
– æblecidereddike
– lidt smeltet smør
– lidt kanel

Vask æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i meget tynde ringe. Jeg har ikke en kernehusfjerner, så jeg skar i stedet æblerne i tynde skiver og skar derefter kernehuset ud i hver enkel skive. Dyp skiverne i æblecidereddike undervejs, så de ikke tager farve, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Pensl dem med smeltet smør og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, indtil de er bagt. Tag dem ud og lad dem afkøle, så de bliver sprøde, og spis dem helst med det samme, da de hurtigt bliver bløde igen. Evt. kan du putte dem i en tæt beholder, hvis du først skal spise dem senere på dagen.

Note: Let og sund snack, der smager skønt – kan godt være vanedannende…