Æblechips
I dag har jeg haft Ninjaen på besøg, og vi fik hyggesnakket og smadret nogle zombier – vældig (u?)hyggeligt. Som velkomstsnack bød jeg hjemmelavede æblechips, som både er superlette at lave og smager rigtig godt. Resten af menuen må vente et par dage, til jeg har lidt bedre tid.
Æblechips
– et par æbler
– æblecidereddike
– lidt smeltet smør
– lidt kanel
Vask æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i meget tynde ringe. Jeg har ikke en kernehusfjerner, så jeg skar i stedet æblerne i tynde skiver og skar derefter kernehuset ud i hver enkel skive. Dyp skiverne i æblecidereddike undervejs, så de ikke tager farve, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Pensl dem med smeltet smør og sæt dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, indtil de er bagt. Tag dem ud og lad dem afkøle, så de bliver sprøde, og spis dem helst med det samme, da de hurtigt bliver bløde igen. Evt. kan du putte dem i en tæt beholder, hvis du først skal spise dem senere på dagen.
Note: Let og sund snack, der smager skønt – kan godt være vanedannende…
Ummmm hvor er det længe siden jeg sidst har tørret æbleskiver, Jeg gjorde på ved brændeovnen før i tiden, umm den duft…
Hyggehygge
Marianne
Åh, mums!!
Uhmm, det ser vel nok lækre ud! Jeg har aldrig prøvet dem, men så netop nogen i dag i IdeNyt 🙂
Mange hilsner
Birthe
Har aldrig prøvet dem hjemmelavet men nu har jeg så chancen :)De minder mig om efterår og halloween!
Rigtig flotte billeder – det hele ser så lækkert ud.
Kager skal der til – det lyder rigtigt hyggeligt, sådan at bruge brændeovnen til det 🙂
Sifka – hehe, tak 😉
NYBH – mange tak! Det blad må jeg se, om jeg kan opstøve 🙂
Hej fitandfashion!
Mange tak! Det er også dejligt at få sneget lidt kanel ind i madlavningen igen – det smager af efterår/vinter og HYGGE 🙂
Æbleskiver er så meget guf. Pæreskiver er i øvrigt syndigt lækre sammenlignet med.
Jeg tørrer dem simpelthen bare i ovnen uden noget som helst – 4 til 8 timer ved 75 grader varmluft med sprække i ovnlågen. Og så kan de sagtens holde hele året i tørre lukkede sylteglas. Men det kan de så alligevel ikke for de spises som slik hjemme hos os. Og de er gode i små terne i musli og lignende.
Jeg tror nu jeg skal prøve med kanel og smør snart.
Uha, hvor spændende – sådan nogle har jeg aldrig hørt om før. Det skal helt sikkert prøves.
Ha' en dejlig bryllupsdag, Piskeris 🙂
Neeeej hjemmelavet æblechips. Det er sgi da lige noget jeg skal lave sammen med mine børn. Tror også lige Signes pærerchips også skal prøves. Håber forresten i havde en dejlig dag, dig og ninjaen 🙂
Det er husstandsomdelt, så du burde få det hele automatisk 🙂
Mange hilsner
Birthe
Signe – det lyder rigtig spændende – det havde jeg ikke tænkt på, at man kan lave. Tak for ideen 🙂
Madame – de er dejlig lette at gå til, og så smager de rigtig godt 🙂
Mange tak – det var en dejlig dag!
Vibeke – de er i hvert fald hurtige at lave – og spise! 😀
Det havde vi helt bestemt – nu skal jeg bare finde rigtig meget tid i kalenderen, så jeg også kan fortælle om det… 😀
NYBH – det lå i vores postkasse i går aftes, da vi kom hjem, så jeg må hellere få kigget på det ved sengetid 🙂
Hvert efterår – og specielt op til jul tørrer jeg æbleringe foran pejsen. 2 80 cm lange 10 mm rundstokke er glimrende.
Jeg skærer først skiverne. 2-3 mm tykke. Derpå fjerner jeg med en (rød)tilskåret “mønt-tut” (ca 2cm) “kernehuset” (smides ud til fuglene). Så er der hygge.
Hej!
Hehe, ja det lyder også hyggeligt! Jeg har overvejet at prøve at tørre æblechips ved vores brændeovn, men jeg er ikke helt sikker på, at vores katte ville kunne holde poterne væk… 😉
super lækre..
Hej Anonym!
Mange tak 🙂