Ølkarameller

Ølkarameller

Når jeg planlægger benspænd, er der næsten altid en eller flere opskrifter, som jeg har tænkt mig at prøve men ikke når i løbet af måneden. I sidste måned nåede jeg for eksempel ikke at lave ølkarameller, men det har jeg så nået her i starten af december, og de blev ganske fine.

Jeg tog udgangspunkt i en basisopskrift fra Anne au Chocolat, som jeg før har leget med: vaniljekarameller, chokoladekarameller, citronkarameller og lakridskarameller.

Denne gang erstattede jeg dog honningen med ølsirup og tilføjede også et lille knips fint salt.

Ølkarameller

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
100 g smør
3 spsk ølsirup
150 g rørsukker
et lille knips fint salt

Smelt alle ingredienserne i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Herefter skal du røre hyppigt. Skru op for varmen og bliv ved med at røre konstant i ca. 10-15 minutter, indtil karamelmassen får en mørkere farve og ‘slipper’ gryden lettere. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og sæt det i køleskab i mindst fire timer, inden du skærer dine ølkarameller ud.

Note: Ølkarameller har en lidt mørk smag med en lille antydning af malt. Jeg kunne godt finde på at lave dem igen på en kraftigere ølsirup (dvs. ølsirup lavet på meget mørk og fyldig øl).13 thoughts on “Ølkarameller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *