Ølkarameller

ølkarameller, karameller, konfekt, kondenseret mælk, smør, ølsirup, rørsukkerNår jeg planlægger benspænd, er der næsten altid en eller flere opskrifter, som jeg har tænkt mig at prøve men ikke når i løbet af måneden. I sidste måned nåede jeg for eksempel ikke at lave ølkarameller, men det har jeg så nået her i starten af december, og de blev ganske fine.

Jeg tog udgangspunkt i en basisopskrift fra Anne au Chocolat, som jeg før har leget med: vaniljekarameller, chokoladekarameller, citronkarameller og lakridskarameller.

Denne gang erstattede jeg dog honningen med ølsirup og tilføjede også et lille knips fint salt.

Ølkarameller

1 dåse kondenseret mælk, ca. 395 g
100 g smør
3 spsk ølsirup
150 g rørsukker
et lille knips fint salt

Smelt alle ingredienserne i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Herefter skal du røre hyppigt. Skru op for varmen og bliv ved med at røre konstant i ca. 10-15 minutter, indtil karamelmassen får en mørkere farve og ‘slipper’ gryden lettere. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og sæt det i køleskab i mindst fire timer, inden du skærer dine ølkarameller ud.

Note: Ølkarameller har en lidt mørk smag med en lille antydning af malt. Jeg kunne godt finde på at lave dem igen på en kraftigere ølsirup (dvs. ølsirup lavet på meget mørk og fyldig øl).

13 thoughts on “Ølkarameller

    • Jeg må desværre indrømme, at jeg ikke lige har et bud på, hvordan de kan laves til mælkeallergikere. Men ja, de er dejlige 🙂

    • Nej, de her er ret milde i det – og selvfølgelig ret smøragtige, så det er ikke lige nogen, man kværner en hel håndfuld af på én gang, for det ville blive ret overvældende. Men en god lille hyggebid hist og pist – mmm 🙂

    • Tak skal du have. Prøv evt. at trykke igen – kunne se, at serveren ‘hostede’ lige før, så det kan være, at bloggen var nede et par minutter 🙂

    • Tusind tak! Og se se – jeg fik faktisk lavet dem, selvom jeg nær havde droppet det på grund af manglende tid 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *