Restaurant Vespa

Efter en sensommer med mange gode restaurantbesøg har vi holdt lav profil de sidste par måneder. Lysten til at spise ude er ikke mindsket, men til gengæld har vi en række ting/oplevelser, vi sparer op til, og det har så betydet færre restaurantudflugter. Men men – så er det jo heldigt, at vi fik gavekort til Vespa af et vennepar for nogle måneder siden, og det gjorde vi brug af i sidste uge.

Vespa er en af de mange restauranter, der hører til Cofoco-buketten af restauranter til en fornuftig pris. Der serveres en fireretters italiensk menu til 250 kr og en til 400 kr, hvor der også hører drikkevarer til. Vi fik den første samt et par glas vin til undervejs, og jeg må med det samme beklage billederne – lysforholdene hos Vespa var ikke ligefrem til vilde gourmetfotos, men heldigvis betød det ikke noget for smagen.

Vespa, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi startede med antipasti, hvor vi fik kyllingepostej som i Toscana, ristede mandler, fritteret oliven med kødfars, parmaskinke, salami fra Napoli, gratineret julesalat, italiensk salat, gratineret polenta hertil italiensk Salcicciapølse, sauce af ansjoser og hvidløg hertil grønsager samt grissini. Alt sammen i små portioner, så der var nok til at smage men ikke spise sig mæt i. Især den fritterede oliven, ansjossaucen, polentaen og den italienske salat var værd at fremhæve, men generelt var det et fint udvalg af antipasti.
Vespa, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Det var jo et mere nede-på-jorden-indslag end den parade af antipasti, vi fik, da vi var på Famo tidligere på året, men de prøvede ikke at oversælge det, og der var lidt for enhver smag, så vi hyggede os med at smage de forskellige ting.

Vespa, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var risotto med Karl Johan svampe. Portionen var ikke specielt stor (det ses ikke så tydeligt på billedet, men et sted mellem 1½ og 2 dl vil jeg tro), men hvad den ikke havde i størrelse, havde den til gengæld i solid og fyldig smag. Jeg tror ikke, det var sparet på kalorierne, men det tænkte vi ikke så meget på, da vi nød denne ret. Sådan en gang risotto kan sandelig smage syndigt godt, og svampene markerede sig fint i retten.
Vespa, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Næste servering var oksemørbrad med reduceret rødvinssauce samt kartofler og ovnbagte løg. Igen en ret lille portion men med meget tæt og solid smag. Jeg savnede lidt grønt til, men det plejer man jo ikke at få på italienske restauranter, så jeg var glad for, at der var friske grøntsager med til antipastien tidligere på aftenen. Løgene var særdeles gode, og igen nød vi en fin og forholdsvis enkel ret, som havde godt med fylde her i vinterkulden.

Vespa, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSom afslutning på den hyggelige aften på Vespa fik vi italiensk julekage med mascarpone, og jeg må sige, at den bed fra sig. Kagen var dryppet godt med alkohol, og den smagte ganske fint, men jeg blev næsten fuld af bare at lugte til den sprittede kage, og det er måske lige at overdrive mængden af sprut. Det kom i hvert fald til at virke ret voldsomt, så personligt havde jeg nok valgt at stænke mindre på.

Inden restaurantbesøget havde jeg læst en række brugeranmeldelser af Vespa, og generelt havde de fået rigtig god omtale, men på ét punkt var der meget kritik – nemlig på akustikken i restauranten. De fleste spisesteder fokuserer utrolig lidt på lydforhold, selvom det betyder meget for helhedsoplevelsen, at man kan høre den/de andre, man spiser sammen  med – men ikke nødvendigvis alle de andre i restauranten. Og jeg vil give andre ret i, at Vespa sagtens kan forbedre sig på dette punkt, hvor man sidder meget tæt, og der er en del larm. Vi var dog heldige og sad i et hjørne, så vi var ikke nær så hårdt ramt, men det betyder som sagt en del for oplevelsen, at der faktisk er hyggeligt at være.

Vespa var en fin oplevelse, der leverede et glimrende og vellavet måltid uden de vilde dikkedarer. De holder samtidig et meget fint prisniveau, så jeg vil give stedet fire stjerner med pil op.8 thoughts on “Restaurant Vespa”

 • Og her sidder jeg så på en aftenvagt og har først fri kl 19 (hjemme MINDST kl 19.35) med en mave der truer med at gå i knurrende selvsving!!! Kan du høre det? UHM, hvor ser det altså lækkert ud.

 • Det ser lækkert ud og er jo ikke dyrt. Jeg var ret chokeret (da jeg var i Danmark) over priserne på bla. drikkevarer. Feks. 38 kr for en sodavand synes jeg er vildt!
  Ellers har du ret det er ikke kun maden som tælder, men også restauranten i sig selv og feks. akustikken. Det er ikke rart, hvis man ikke kan sidde og tale uden at skulle råbe højt for at blive hørt.

 • Lene – ja, hvad de ikke tjener på maden, forsøger de at hente på drikkevarerne. Personligt ville jeg nu foretrække, at man så gav lidt mere for maden, og så prisniveauet for drikkevarerne blev mere normalt.

  Men selv dyre restauranter kan have problemer med akustikken, og det undrer mig, for de tænker ofte alt muligt andet ind i helhedsoplevelsen.

 • Hvor ser det lækkert ud, den restaurant skal på listen over dem der er værd at besøge – skal jo til hovedstaden i januar eller feb. måned.
  Det lader til at være et rimelig prisniveau og jeg kunne godt tænke mig at prøve en af de cofoco-restauranter.
  Når retterne er så smagsmættede, som du beskriver, så behøver man heller ikke så store portioner….

  Mange hilsner
  Birthe

 • NYBH – jeg bør da næsten lave en liste over de restauranter, du helt sikkert skal tjekke ud 🙂

  Hvis det passer ind, kan vi evt. også smutte på en udflugt sammen?

 • Jeg synes, det er flot, at Vespa kan tilbyde denne menu til 25o kroner – det er absolut rimeligt. Jeg får lyst til at invitere husbond med ud og prøve jeres fireretters italienske menu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *