The Pescetarian

Vi spiste på The Pescetarian tidligere på måneden, da jeg havde fødselsdag. Det er en københavnsk restaurant, som jeg har tænkt på at besøge gennem flere år, og nu var der en god anledning!
Restauranten har flere menuforslag, og da det jo var en særlig dag, så valgte vi Chef’s Choice, som består af seks retter til 700 kr. Hvis man lægger 700 kr mere, får man en matchende vinmenu, men jeg var mere interesseret i at starte med en cocktail og så holde mig til en saftmenu til maden. Saftmenuen ligger så på 500 kr til en seks retters menu.
Gemalen og jeg prøvede to forskellige cocktails – en Tea Time og en Ginger Flash. Begge udmærkede cocktails, som dog var ret dyre (150 kr stykket).

Her bliver kigget dybt i det første glas saft … det var i øvrigt en spændende kombination af havesyre, æble og japapeno!

… og der kom også noget lækker kuvertbrød samt smør på bordet, da vi skulle have vores første ret.

Den første servering var denne virkelig smukke forret, som bestod af tynde skiver kinaradise, dutter af æblecreme samt hamachi (en japansk fisk i tun-familien). Den smagte heldigvis lige så skønt, som den så ud og gik i øvrigt godt sammen med den meget grønne saft.

Den næste ret var også på charmetur sådan rent visuelt. Tynde skiver zucchini var rullet sammen og placeret i en grøntsagssauce, og skålen var pyntet med en stor tuiles. En dejlig vegetarret, hvor man på ingen måde savnede kød. Til gengæld var det den eneste ret, hvor jeg ikke brød mig om den matchende saft. Den bestod af tomat og basilikum, og den smagte koldt på en helt forkert måde sammen med maden.

Nu roste jeg de to første retter for den smukke anretning, men her kunne den tredje ret altså ikke følge med. Den så faktisk lidt undseelig ud. Til gengæld var kombinationen af blæksprutte, bakskuld og muslinger virkelig lækker og smeltede nærmest på tungen. Saften på gulerod og pink grape passede fint til, hvilket var lidt sjovt, for det var ikke lige en kombination af mad og saft, jeg havde forventet.

Den sidste servering inden hovedretten var også blevet piftet op med en tuiles. Og her fik jeg ikke hørt efter, hvad den bestod af, så du må blot nyde billedet. Den fulgte en dejlig granatæblesaft til retten.

Hovedretten bestod primært af stegt fisk. Ikke så meget hurlumhej. Den stegte kulmule lå på en karryskum med blomkål, og selvom det ikke havde gjort noget med lidt flere grøntsager til, så sad den enkle servering lige i skabet. Jeg var lidt skeptisk, da den tilhørende saft blev præsenteret som en kombination af blegselleri og spinat, men det passede godt til retten, og sellerien var heldigvis ikke så kraftig (blegselleri er en af de meget få råvarer, jeg ikke bryder mig om).

Vi sluttede af med en lille og forholdsvis simpel dessert, der bestod af små stykker pære vendt med chokolade-crumble og toppet med saltet karamelsauce og en kugle is. Smagsmæssigt ganske fin, men jeg syntes, at konsistensen var lidt ved siden af – der var noget ved sammensætningen, der ikke helt fungerede for mig. Den tilhørende pæresaft smagte overraskende meget af vanilje, men var en fin afrunding på saftmenuen.
Tjenerne var søde og var med til at skabe en hyggelig stemning, og det var i det hele taget en dejlig aften.
Jeg var glad for, at menuen var noget mindre end den, vi fik hos Damindra til gemalens fødselsdag, og jeg satte også stor pris på, at man kunne vælge en saftmenu. Drikkevarerne var dog i den dyre ende, og selvom maden var god, var der også et par detaljer, der ærgrede mig.
Jeg ender på fire stjerner med pil op til The Pescetarian. Bestemt en god oplevelse.