Restaurant Damindra

Jeg var på Damindra tidligere på måneden, da vi skulle fejre gemalens fødselsdag. Da vi begge er ret glade for japansk mad, så måtte vi selvfølgelig besøge den japanske restaurant i Nyhavn.
Damindra har – udover et a la carte kort – to menuer, man kan vælge imellem. En sushimenu med fem serveringer til 535 kr eller en omakasemenu med otte serveringer til 845 kr. Vi valgte den sidste, så vi kunne smage så meget forskelligt som muligt.
Jeg havde set, at restauranten havde nogle få men spændende drinks, så det havde jeg tænkt mig at vælge – men tjeneren kom mig i forkøbet ved selv at foreslå den mest interessante, da vi kom til drikkevarer. Så den snuppede vi, og det kom vi bestemt ikke til at fortryde. Den var så frisk og velsmagende og lækker!

Vores første servering bestod af en stor muslingeskål med kammusling i skiver, små kugler af æble, lidt enoki-svampe samt en skøn bouillon. Som prikken på i’et blev der hældt lidt olie i skålen under muslingen, inden tjeneren satte ild til det. Vi blev derefter instrueret i at huske at bruge spisepindene til at vende muslingeskiverne nogle gange, mens bouillonen blev varmet op. Det tog lidt tid, inden ilden lagde sig igen, men det var en sjov gimmick, og så smage retten fantastisk. Den havde både sødme, dybde og friskhed. Fremragende start på aftenen!

Den næste servering var til gengæld meget let at håndtere, for den bestod af en fransk østers toppet med lidt af hvert. Den skulle snuppes i én mundfuld, hvilket var lidt udfordrende at gabe over, men det lykkedes. Og den havde en fin, mild smag, for østersen ikke blev overdøvet af de andre smagselementer.

Nu voksede portionerne lidt, for den næste tallerken kom med en høj tuntatar med blandt andet en sauce, som jeg mener var lavet på miso. Den lidt fede tun fik et fint modspil fra de øvrige elementer og smagte skønt.

Nu blev der for alvor skruet op for farverne, da vi fik et udhulet søpindsvin fyldt med rejer, søpindsvin og blandede svampe på en bund af friske salater. Nu er jeg normalt ikke særlig vild med søpindsvin, men denne her var heldigvis meget mild i smagen. Meget, meget smuk servering.

Det næste var en deleret, hvor vi fik et stort fad med skiveskåret oksekød i en skøn sauce med grillede grøntsager. Derudover var der en skål kogte ris, vi kunne tage fra. Sidstnævnte holdt jeg heldigvis igen med, for det skulle snart vise sig, at der var en del retter tilbage, vi skulle igennem. Og på dette tidspunkt var vi ved at være mætte … men det var samtidig også svært at holde lidt igen ved denne ret, for igen-igen var maden vellavet og smagte skønt.

Jeg blegnede lidt, da jeg så den næste deleret, og det viste sig at bestå af dette fad – med tre velvoksne stykker sushi til hver!! De smukke stykker var fyldt med snekrabbe og var pyntet med henholdsvis laks, tun og hamachi samt godt med ørredrogn. Selvfølgelig også ganske lækre. Og ja, der skulle være lidt show igen, så fadet med sushi med serveret oven på en skål med tøris.

Vi var som sagt ved at være godt mætte. Den næste sushi-servering bestod heldigvis kun af ét stykke til hver – til gengæld var det et med pondus i, da det var Wagyukød rørt med fintreven zucchini og toppet med padron-peber. En ordentlig mundfuld, som dog nok var lidt for fed i smagen til mig.

Den sidste salte ret var endnu et stykke sushi – et stykke blåfinnet tun (der nærmest lignede en tunge) drysset med syltet wasabi og japansk shiso. Meget fin afslutning – men vi var dog ret mætte.

Der var heldigvis lidt ventetid inden desserten, og her var et lille men godt udvalg at vælge ud fra. Gemalen og jeg valgte to forskellige desserter, som vi så kunne dele, og de var begge fantastiske på hver deres måde. Jeg valgte en Passionsfrugt-curd med brændt overflade og is til, der blev – ligesom den allerførste ret – serveret i en skål med tøris under, så ‘røgen’ bølgede omkring. Jeg opsøger normalt ikke desserter med passionsfrugt, men denne her var virkelig fremragende! Nok den bedste dessert med passionfrugt, jeg har fået.

Gemalen valgte en cheesecake med is og hakket chokolade til (og man kan se ‘røgen’ fra den anden dessert). Også en lækker og mild servering.
Der var en meget behagelig og venlig betjening undervejs. Jeg fik et enkelt glas hvidvin undervejs samt en dejlig kombucha på yuzu, der var dejlig frisk. Men intet slog dog den skønne – og ret store – velkomstdrink.
Der var meget lidt at sætte fingeren på under vores besøg hos Damindra. Det primære kritikpunkt var, at menuen var for stor i forhold til portionsstørrelserne. Vi kunne snildt have holdt os til et måske to stykker sushi til sidst frem for fem (ja, vi kunne mæthhedsmæssigt faktisk helt have undværet dem).
Jeg ender derfor på fem stjerner med pil op til Damindra.