Louisiana Café

Louisiana Café ligger ikke overraskende som en del af kunstmuseet Louisiana ved Humlebæk, og der har jeg spist flere gange de senere år, når vi har besøgt stedet for at se en række kunstudstillinger.
Louisiana har nemlig ret ‘arbejdsvenlige’ åbningstider – forstået på den måde, at de har åbent frem til kl. 22 fra tirsdag til fredag og dermed gør det noget lettere at besøge stedet efter arbejdstid. Ikke mindst fordi de også har en velfungerende café, hvor forretter og hovedretter koster 135 kr stykket.
Jeg valgte en krondyrtatar med semitørrede vindruer, syltede tyttebær, valnøddemayo og karse til forret, og det var en glimrende servering, hvor mayoen blev holdt lidt i skak af den friske karse, så retten ikke føltes for fed.

Vi fik brød og pisket smør til forretten, og det bliver serveret til alle caféens forretter og hovedretter. Vi sprang dog brødet til hovedretten over (det var nemlig en noget større anretning, og så meget brød havde vi ikke brug for).

Jeg havde valgt dagens fisk med saltbagt selleri, stegt grønkål og syltet glaskål. En smuk og lækker anretning, hvor den milde fisk og selleri fik lidt ekstra smag fra ørredrogn og den fine sauce til.

Jeg så, at det var muligt at få citrontærte, og det kunne jeg simpelthen ikke stå for, så jeg lokkede gemalen med på at dele en. Kagerne er ikke bagt af Louisiana Café men leveret fra Reinh van Hauen. Det var dog desværre ikke valget værd – den var lidt tør og alt for sød. Citrontærte skal have en vis syrlighed.
Vi fik en meget behagelig munter betjening fra de friske tjenere, og så var vi ellers klar til at kigge på kunst.