Sweet potato brownie
Vi får gæster i dag, og de skal prøve denne sweet potato brownie! Ja, det er ikke så tit, jeg bruger sweet potatoes i det søde køkken, men jeg faldt for en kage, jeg så på bloggen Chocolate Covered Katie (skønt blognavn i øvrigt). Jeg undlod dog vanilje og skruede lidt på nogle af mængdeforholdene.
Resultatet blev en sød, blød og chokoladerig sweet potato brownie med lidt bid fra peanuts.
Sweet potato brownie
en lille bradepande
250 g søde kartofler, skrællede
300 g peanutbutter
2 dl rørsukker
1 dl hvedemel
100 g mørk chokolade, finthakket
1 dl kakaopulver
1½ tsk bagepulver
lidt salt
Kog kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Varm peanutbutter langsomt op i en gryde sammen med sukkeret, indtil det er blødt og lunt. Rør det sammen med kartoffelmosen. Drys bagepulver, kakaopulver, salt og hvedemel over og rør det grundigt sammen. Rør til sidst chokoladen i. Fordel den ret kompakte dej i et smurt ildfast fad og bag din sweet potato brownie ved 160 grader i ca. 25 minutter. Den vil se og føles som om, at den ikke er bagt nok, men bare rolig – den skal blot køle af i køleskabet i et par timer.
Nyd din brownie som den er – eller evt. med lidt hindbærsauce til.
Note: Saftig og sød chokoladekage, der mætter godt! Servér den i små stykker så det er lettere at dosere den, for den slår hårdt! 🙂
Få mere kageinspiration i min kage-kategori