Stegt lange med ærtecreme

Stegt lange med ærtecreme

Der kom stegt lange på bordet i går, for det var alt for længe siden, vi sidst havde fået fisk!

Lange er en lys fisk, der er let at tilberede, og så hører den til de lidt billigere fisk. Den er lidt ‘løs’ i kødet, så man skal være lidt forsigtig, når man steger den.

Jeg valgte at lave en simpel anretning med ærtecreme og kogte ris.

Stegt lange med ærtecreme

2 personer

350-400 g lange
1 dl hvedemel
salt
2-4 spsk smør til stegning

Ærtecreme:
250 g frosne ærter
10 g smør
1 spsk frisk persille
saft fra ½ citron
salt

Derudover:
kogt ris

Start med at koge ærterne. De frosne ærter skal hældes i kogende vand. Når vandet koger igen, tager du gryden af varmen og lader den stå, mens du tilbereder fisken. Sæt vand over til ris, så du kan koge dem, mens fisken steger.

Skær fisken i passende stykker (i dette tilfælde fire) og vend dem i en blanding af hvedemel og salt. Smelt 1-2 spsk smør på en stor pande og steg fiskestykkerne på den ene side ved mediumvarme. Efter nogle minutter, når der er kommet stegeskorpe på fiskestykkerne, smelter du mere smør på panden og vender fiskestykkerne. Giv dem et par minutter.

Mens fisken steger færdig, hælder du det meste af kogevandet fra ærterne. Vend smør i ærterne, så det smelter, og tilsæt persille og saft fra citron. Blend det til en grov eller fin creme (det er lidt op til dig). Tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis du vil have en mere flydende konsistens, og smag til med salt.

Stegt lange anrettes med ærtecreme og kogt ris.

Note: Stegt lange er let at lave – så længe at man har nok fedtstof på panden og steger fisken nænsomt. Jeg synes, at lange har en dejlig smag, der er mild men alligevel også har lidt karakter. Derfor har jeg også valgt at lave tilbehør, der ikke fuldstændig overdøver fiskens smag.2 thoughts on “Stegt lange med ærtecreme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *