Spis en god frokost på Bornholm

Spis en god frokost på Bornholm

Hvor skal du kigge hen, hvis du vil spise en god frokost på Bornholm? Ja, lige nu er det godt nok ikke turistsæson, og flere af stederne holder måske vinterlukket, men jeg skriver det baseret på erfaringer fra i sommers samt tidligere besøg. For ja, har man ikke lyst til at drømme sig lidt væk her i den kolde, mørke tid?

Jeg håber derfor, at du vil gemme disse tips og bruge dem til næste år, når vi forhåbentlig kan rejse lidt mere igen.

Restaurant Amtmandsgården, Bornholm, Rønne, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Lad os starte i Rønne, hvor du finder Amtmandsgården. Den minder lidt om en moderne kro, hvor du finder et fint udvalg af smørrebrød. De fokuserer på lokale og økologiske varer, og det kan jeg jo ikke stå for. Her snuppede vi to madder hver, og de var aldeles glimrende. Smørrebrødet ligger mellem 69 og 99 kr. stykket (med en enkelt på 119 kr), da vi var der, hvilket er en meget rimelig pris i forhold til udvalg og kvalitet.

I Rønne finder du også Det Røde Pakhus, som jeg tidligere har anmeldt. Vi spiste der om aftenen, men de serverer også frokost, hvor man kan vælge mellem smørrebrød eller en fire retters menu.

Du kommer sandsynligvis forbi Svaneke, hvis du er på Bornholm. Det er i hvert fald en skøn by, som helt sikkert er værd at besøge – ikke mindst på grund af de gode delikatessebutikker men også for specialforretningerne generelt. Du kan nærmest ikke være i Svaneke uden også at besøge Svaneke Bryghus. Rigtig fint udvalg af smørrebrød, og så skal man selvfølgelig også smage deres øl.

Bayr Frost, restauranter på Bornholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, god frokost på Bornholm

En god frokost på Bornholm behøver dog ikke at involvere smørrebrød. I sommers kiggede vi forbi Bay Frost, der ligger i Listed. Her er et lille serveringssted, som ligger i forlængelse af guldsmedeforretningen, der sælger ure og smykker! Ja, det er en ret spøjs kombination, men hvorfor ikke?

Bay Frost er især kendt for deres lobsterrolls samt deres cocktails, men jeg vil nu sige, at udvalget af champagne er endnu større. Man kan sidde udenfor og kigge ud over vandet, og det udnyttede vi selvfølgelig. Min cocktail var udmærket (omend lidt til den dyre side) men hummerserveringen var skøn! Total luksus.

Bay Frost, iskaffe

Vær i øvrigt lige opmærksom på, at en iskaffe på Bornholm åbenbart er en noget mere syndig udgave end den, man typisk køber på Sjælland… 😀

Mikkeller Aarsdale, god frokost på Bornholm, restaurantanmeldelse, ølbar, madanmeldelse, restauranter på Bornholm

Og nu vi taler om de mindre byer, så bliver jeg også nødt til at nævne Mikkeller Aarsdale. Ølbaren serverer ikke blot øl (og enkelte non-alkoholiske drikkevarer) men også burgere og fritter. Og det er de faktisk også ganske gode til. Så hvis du skal bestikke børnene (eller bare trænger til en ordentlig øl og en saftig burger), så er dette sted værd at overveje.

Man kan heller ikke tale om en god frokost på Bornholm uden også at skulle forbi et røgeri. Her har jeg til gengæld haft lidt blandede oplevelser, men den bedste var på røgeriet i Snogebæk. Det skal dog siges, at det er nogle år siden efterhånden.

restaurant Le Port, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Bornholm

Er du til lidt finere madlavning, så er det måske hellere Le Port, du skal besøge. Vi har kun været der om aftenen, så jeg kender desværre ikke deres frokostudvalg, men er det bare nogenlunde på niveau som aftenmenuen, så kan det anbefales. Her er i øvrigt en af de smukkeste udsigter på Bornholm.

Og et andet skønt sted i samme boldgade er Stammershalle Badehotel. Ligesom med Le Port har vi kun været der om aftenen, men det var en virkelig fantastisk oplevelse, så jeg er ret sikker på, at de også har styr på frokostserveringerne.

Leder du efter andet og mere end ‘bare’ en god frokost på Bornholm, så tjek også mine rejsetips til Danmarks smukkeste klippeø.3 thoughts on “Spis en god frokost på Bornholm”

  • Wir waren im Mai in Bornholm und der Charme der wunderschönen Insel hat uns verzaubert! Wir haben sehr gut in Hasle in der kleinen Räucherei gegessen und Fisch gekauft. Unseren Kuchen, Stritzel und Napolionhut, Rumkugeln, und das Brot haben wir in Aalinge in der Schweizerkonditorei gekauft.
    Vielen Dank für den tollen Beitrag und die Restaurant Empfehlungen uns hat Bornholm so gut gefallen, dass wir nächstes Jahr wieder hinfahren. Und dann werde ich auf jeden Fall das Restaurant Le Port besuchen! Liebe Grüße Regina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *