Lassens Restaurant på Stammershalle Badehotel

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmSom jeg nævnte tidligere i dag, da jeg skrev om Nordbornholms Røgeri, så var gemalen og jeg på Bornholm sidste weekend. Vi spiste hos Lassens Restaurant, der er en del af Stammershalle Badehotel, og her nød vi en 5 retters menu til 550 kr. Selve restauranten er meget lys og havde et strejf af romantisk badehotel over sig – meget rene, hvide og klare farver. Vi fik bord ved vinduet, så vi kunne kigge ud over vandet, og jeg fik samtidig dagslys til mine fotos – noget jeg i den grad havde brug for, eftersom jeg ikke havde fået mit kamera med men måtte klare mig med mobiltelefonen!

Gemalen skulle køre bil, så vi ville ikke kaste os ud i de vilde vineventyr på Lassens Restaurant, men jeg opdagede til min glæde, at det var muligt at bestille halve flasker vin. Da gemalen foretrækker at få et glas rødvin, bad jeg tjeneren om at finde et glas hvidvin (til mig), der ville passe til forretten og derefter udpegede vi en af de halve flasker rødvin, man kunne købe. Tjeneren foreslog dog, at han fandt en anden frem, som han mente ville passe bedre, og vi skulle ikke bekymre os om prisen – den skulle nok matche med den, vi først havde set på. Fin service – og vinen var skam også glimrende. Min hvidvin var dog den bedste – den passede godt sammen med forretten og var ikke særlig dyr.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmMens vi ventede på forretten, blev vi præsenteret for en række appetizers. De første var henholdsvis en saftig lille hapser med indbagt lam samt… rabarber-macarons med kyllingelevermousse! Åhjo – sidstnævnte var lidt af en fræk kombination, som fungerede rigtig godt. Kyllingelever har en vis sødme –  noget jeg fandt ud af, da jeg på et tidspunkt prøvede at lave kyllingelevermousse – og spillede godt sammen med de milde maracons, som ikke var lige så søde, som almindelige macarons. Vovet og spændende servering – og meget smukt serveret.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmDerefter fik vi en lille kartoffel – vist nok smurt med lidt rygeost – og lagt på en bund af ristet rugbrød.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Bornholm… og til sidst fik vi en lille kold servering bestående af jomfruhummerbouillon pyntet med lidt krydderurter. Interessant, anderledes men bestemt ikke dårlig.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmKuvertbrødet hos Lassens Restaurant var et friskbagt boghvedebrød – et meget tungt og umådeligt saftigt brød, som jeg ville elske at spise om morgenen. Som kuvertbrød virkede det dog ret voldsomt – men vi skulle selvfølgelig smage.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmNu var det tid til forretten. Her fik vi et lille stykke indbagt torsk serveret med selleri og en sauce af syrnet fløde, stenbiderrogn og perler lavet af dildolie. Lækker og innovativ ret. Jeg kunne især godt lide saucen, hvor restauranten både havde brugt stenbiderrogn og ‘dildolieperler’ – en fin smagskombination og visuel interessant. Saucen fungerede godt til det lille stykke torsk, der var tilpas saftigt.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmDen næste ret var aftenens smukkeste – så fin og elegant anrettet! Den bestod af en grov kalvetatar, der blev serveret med syltede svampe og svampecreme og toppet med kartoffelchips og rød skovsyre. Jeg foretrækker normalt tatar i mindre grov version, men restauranten blev hurtigt tilgivet – dette var lidt af en lækkerbisken! En herlig lille servering.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmDer kom en lang pause efter disse retter – lidt for lang, men vi hyggede os alligevel – inden hovedretten på bordet. Den bestod af perlehøne samt krokette af kalvebrissel serveret sammen med persille, persillerod og ramsløgsblomster. Igen en nydelig anretning, hvor der var tænkt over smagskombinationerne. Jeg syntes dog, at kalvebrislen var lidt overflødig – retten ville have fungeret fint uden.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmInden desserten var der en præ-dessert (et fantastisk koncept i mine øjne), som i dette tilfælde bestod af to små serveringer! Først fik vi en rabarberkompot serveret i en mørk skål sammen med en fuldfed vaniljeis med lidt crumble. Hertil fulgte en lille kande med fløde, som man kunne hælde på rabarberkompotten.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmDen anden rabarberservering var denne ‘hemmelige’ servering, hvor rabarberne ‘gemte’ sig under nogle sprøde flager, så kun en strimmel hvid chokolade stak ud. Jeg kan desværre ikke huske, hvad flagerne bestod af.

Begge rabarberserveringer var velsmagende, men jeg ville nu nok have kombineret dem (evt. med et par justeringer), hvis det var mig, der skulle servere rabarberdesserterne – det virkede lidt overkill at dele dem op på den måde.

Stammershalle Badehotel, Lassens Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på BornholmAftenens sidste ret var dekonstrueret pandekage med is – dvs. det var en is, der smagte af pandekager (!), som blev serveret sammen med solbærkys, solbær-frugtflæsk, vaniljecreme, karamelliserede kager og rød skovsyre. Igen en ret, hvor anretningen var nøje gennemtænkt, og hvor retten både var en fryd for øjnene og ganen.

Vi vidste ikke, hvad vi skulle forvente os af Lassens Restaurant, men ikke desto mindre blev jeg virkelig positivt overrasket. Maden var vellavet, varieret, spændende og innovativ, og mange af retterne var virkelig smukke, indbydende og anrettet med mange fine detaljer. Samtidig var servicen fin, og bortset fra tidspunktet omkring hovedretten, hvor vi måtte vente i lang tid, følte vi, at der blev taget godt hånd om os.

Oplevelsen på Lassens Restaurant var virkelig value for money. Jeg kan ikke komme i tanke om et sted i hovedstadsområdet, hvor du kan få ovenstående menu til 550 kr per person, og der var kun et par små skønhedsfejl denne aften.

Vi kvitterer med fem stjerner med pil op til Lassens Restaurant og en klar anbefaling!



4 thoughts on “Lassens Restaurant på Stammershalle Badehotel”

  • Tak for anmeldelsen:) At dømme efter billederne er jeg helt enig. Lidt synd at vejen ikke går forbi Bornholm så ofte, men badehotellet er plottet ind i kalenderen:)

    • Vi fortrød det bestemt ikke, selvom det var lidt af et sats at spise der – kendte intet til stedet i forvejen 🙂

  • Rrabarber-macarons med kyllingelevermousse er spændende fundet på, og de er ualmindelig flot anrettet. Og så går jeg helt indfor præ-desserter 😉
    Det var spændende at læse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *