Det Røde Pakhus

Det Røde Pakhus

Som jeg fortalte sidste uge i indlægget om Le Port, så var vi på Bornholm for et stykke tid siden. Her skulle vi ikke blot ud til en masse skønne naturområder – nej, vi benyttede skam også lejligheden til at besøge gode restauranter såsom Det Røde Pakhus. Restauranten ligger i Rønne og har fået virkelig god omtale – ikke blot i medierne men også fra flere i min omgangskreds. Så naturligvis skulle vi besøge stedet.

Det Røde Pakhus har en fire retters menu (plus lidt ekstra) om aftenen, der koster 550 kr, og den nuppede vi. Jeg tog desuden en vinmenu til, mens gemalen holdt sig til et enkelt glas vin.

Mens vi ventede på forretten, kom der en hapser på bordet. Den bestod af en ske til hver med en cremet tatar med sprødt kyllingeskind oven på.

Det Røde Pakhus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Bornholm

Lidt lækkert brød med smør blev det også til – og her kunne man sagtens få mere, hvis man ville.

Det Røde Pakhus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Bornholm

Forretten var en meget smuk anretning med stykker af kammusling, der var kombineret med kaviar, urtemayo, syltede agurker (!) og syltede stikkelsbær. Jeg må sige, at især de syltede agurker var et overraskende element i retten, men trods en vis skepsis må jeg indrømme, at det egentlig fungerede ganske udmærket.

Den næste ret kom nærmest til at virke konservativ i forhold til den første, men den smagte ikke desto mindre fremragende. Den anden ret bestod af en hvid røget fisk (muligvis kuller) kombineret med kartofler og karse. Smukt anrettet og meget delikat.

Vi troede egentlig, at det nu var tid til hovedretten, men ind kom en ekstra ret, som vi hurtigt blev meget glade for. Den bestod af stegte svampe kombineret med et varmt æg samt skum lavet på Vesterhavsost. Svampe og varm æggeblomme går i særdeleshed godt sammen, og retten smagte nærmest uartigt godt!

Da hovedretten kom på bordet, kunne vi ikke lade være med at smile, for oven på kalvemørbraden var der pyntet med brombær, skovsyre, svampe… og popcorn! Hehehe. Det var mest af alt en gimmick, men vi syntes, det var meget sjovt. Kødet var i øvrigt perfekt stegt og passede godt sammen med rødvinen, som den venlige tjener var meget gavmild med.

Det Røde Pakhus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Bornholm

Desserten var i den simple men gode ende af skalaen. Den bestod af lokale brombær kombineret med lidt knas i bunden, en mild creme samt en kugle is. Ikke så mange dikkedarer men god plads til, at bærrene kunne smage igennem.

Vi troede egentlig, at vi var færdige med måltidet nu, men tjeneren overraskede os med at komme ind med en stribe petit fours, der viste sig også at være en del af menuen. Først disse små kager med marengs oven på…

… dernæst disse overtrukne ispinde…

… et lille glas med hindbærcreme og hindbærsaft på en lille flaske. Alle sammen fine små serveringer. Måske ikke specielt spektakulære men en hyggelig måde at slutte et godt måltid af på.

Servicen var uovertruffen hos Det Røde Pakhus. Virkelig sød og opmærksom tjener, som vi pjattede en del med og som bestemt var med til at gøre aftenen mindeværdig.

Vinene var gode – især den første hvidvin samt dessertvinen faldt i min smag. De matchede godt sammen med maden, som også var yderst velsmagende. Vi fik ikke alle detaljer med, da vi havde travlt med at nyde aftenen og hinandens selskab, men det skal der jo også være plads til.

Det Røde Pakhus får 5 stjerner og en varm anbefaling herfra.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.