Tokyo Restaurant

Tokyo Restaurant

For et par uger siden var jeg i København i rigtig lang tid, og her benyttede gemalen og jeg chancen til at spise hos Tokyo Restaurant efter arbejde. Det er en restaurant, jeg har haft kig på flere gange, for jeg er ret fascineret af japansk mad (har blandt andet haft et japansk benspænd), og nu skulle det endelig være!

Tokyo Restaurant er ikke en hvilken som helst japansk restaurant – faktisk er den med sine 40 år på bagen Skandinaviens ældste japanske restaurant, som Politiken også skrev om forleden. Det overraskede mig lidt, at den er så gammel, men når man først har været der, forstår man det godt. Der er nemlig meget hyggeligt, og man får virkelig god betjening.

Tokyo Restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vanen tro ville vi godt prøve lidt af hvert, så vi fandt fire små serveringer, som vi delte, samt to hovedretter. Og det var intet problem af dele – tjeneren fandt straks et par små tallerkner frem til os.

Vi måtte naturligvis prøve deres gyoza, som bestod af seks styks indbagt hakket svinekød med grøntsager. De var bløde, fine og velsmagende.

restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Der var forholdsvis mange friturestegte hovedretter hos Tokyo Restaurant, så vi fandt også et par ‘grøntsagstunge’ forretter – en omgang oshinko, der er japanske pickles af kinakål, agurk og gulerod samt en portion suno mono, der er tang, agurk og friske rejer, der er tilsat en sauce baseret på riseddike. Begge retter meget friske og syrlige. Jeg er desværre ikke superbegejstret for tang, men kombinationen med agurk og rejer fungerede ret godt. Vi kunne dog godt have nøjedes med én og ikke to grøntsagsretter, for det viste sig, at hovedretterne var ret store, men det vidste vi ikke på det tidspunkt.

restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi delte også en lille servering kaldet chawanmushi, som kommer i en lille og meget varm kop. Herover har jeg taget noget af det over på min tallerken. Den bestod af rejer og blandede grøntsager, der var dampkogt i æg. Den havde en ret mild smag, men konsistensen var en anelse for blød til mig.

Tokyo Restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Og så blev det tid til hovedretterne. Jeg havde valgt tendon, der bestod af tempurastegte grøntsager med sød sauce og ris, mens gemalen valgte katsudon, der er sprødstegt paneret svinekotelet med sød sauce og ris.

Friturestegning fylder ikke så meget i det japanske køkken (men dog mere, end jeg troede, inden vi var i Japan for 12 år siden). Derfor var jeg lidt overrasket over mængden af friterede retter hos Tokyo Restaurant. Min hovedret smagte dog skønt, og jeg var godt tilfreds med mit valg, for de sprødstegte grøntsager var virkelig lækre.

Hvis du tror, at du har oplevet verdens bedste service uden at have været i Japan, så tro om. Jeg har aldrig fået så god og oprigtig service, som da vi var i Japan i sin tid, og præcis samme gode service finder du også hos Tokyo Restaurant. Venlige, smilende (jo, det kan man godt se, selvom tjenerne havde mundbind på) og meget hjælpsomme.

Tokyo Restaurant byder på autentisk japansk mad. Jeg tror, at især udvalget af hovedretter er udvalgt ud fra, hvad danskere generelt godt kan lide, men du kan samtidig også vælge blandt et fint udvalg af mindre retter, der udfordrer smagsløgene lidt mere.

Jeg ender på fem stjerner for den gode oplevelse.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *