spidskålssalat, kålsalat, salat, spidskål, lammepølser, lam, pølser, olivenolie, sennep, dijonsennep, cashewnødder, nødderDette er muligvis månedens hurtigste ret. Den er tilberedt på 9 minutter, og jeg tror ikke, at jeg kan komme længere ned uden at ty til færdigprodukter – om det så er hjemmelavede eller købte.

Retten består af meget få råvarer, og derfor er det ekstra vigtigt, at dem, du bruger, er af høj kvalitet. Jeg valgte at stege et par lammepølser med karry, som vi købte hos Torupgaard i vinters, og de var saftige, velkrydrede og helt perfekte. Du kan selvfølgelig sagtens bruge pølser lavet på svinekød, oksekød eller kyllingekød, men gør dig selv en tjeneste og køb en håndfuld af god kvalitet – gerne hos en slagter eller direkte hos producenten.

Spidskål og lammepølser
2 personer

2-4 lammepølser med karry
smør
½ spidskål
2 spsk olivenolie
1½ tsk dijonsennep
½ dl cashewnødder
salt og peber
evt. lidt citronsaft

Smelt en klat smør på en pande og smid pølserne på. Mens de steger, hakker du spidskålen fint og hælder den ned i en skål. Sørg for at kramme kålen godt (!), så den bliver blødere, og ælt derefter olivenolie og dijonsennep ind i kålen, så den bliver blød og glat. Hak cashewnødderne groft og vend dem i kålen sammen med lidt salt og peber. Smag til med citronsaft og servér kålen og pølserne sammen – gerne med en klat ketchup.

Tilberedningstid: 9 minutter.

Note: Jeg er blevet rigtig glad for at bruge spidskål som tilbehør i løbet af de sidste to år, og ind imellem bruger jeg det som erstatning for pasta, ris og kartofler. Spidskål mætter rigtig godt, og der kan laves mange gode og forskellige salater ud af det. Jeg har dog en vis forkærlighed for de helt enkle. I øvrigt er detaljen med de hakkede nødder god at have med, da de giver lidt mere struktur og crunch i maden.