SKAAL – ølbar i København

SKAAL, restaurant, ølbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTidligere på ugen havde gemalen og jeg sat et vennepar i stævne på ølbaren SKAAL, der ligger på Kultorvet i København. Her var der over 45 øl på hane samt et bredt udvalg af øl på flaske, og så var der ikke mindst mulighed for at få aftensmad, hvilket vi selvfølgelig benyttede os af.

Men allerførst skulle vi naturligvis have et par øl, og her valgte både gemalen og jeg en sour – han en lækker belgisk rød sour, mens jeg kastede mig over en mild og sommerfrisk estisk sour. Jeg må nu indrømme, at sour øl egner sig fortrinligt til den varme, vi oplever pt.

SKAAL, restaurant, ølbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVores venner dukkede op, og så var det tid til at bestille mad. Inden da var vores øl dog forsvundet (… der må have været hul i de glas…), så vi bestilte flere drikkevarer. SKAAL har ikke blot øl på hane – der er såmænd også enkelte cocktails, så det prøvede jeg. Her valgte jeg en grapefrugt cocktail, som var let og forfriskende og ikke helt så bitter, som jeg frygtede. Meeen min første øl var nu bedre.

SKAAL, restaurant, ølbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen og jeg plejer at gøre en del ud af at vælge noget forskelligt fra menukortet, men denne gang blev det til det samme – nemlig en bacon chili cheeseburger med chilimayo, cheddard, bacon, chili cheese tops, ærtesalat og syltede rødløg – og så delte vi en omgang fritter med almindelig mayo til.

Oooog det viste sig at være et godt valg at vælge den samme slags burger. Det var en god, saftig burger med masser af smag og fylde. Jeg undrede mig lidt over, at de havde puttet chili cheese tops i burgeren, for når de blev smækket sammen med det øvrige fyld, forsvandt sprødheden med det samme. Men hey – ekstra ost i burgeren? Jeg er på! SKAAL, restaurant, ølbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Fritterne var fine – måske lidt undersaltede men ellers ganske glimrende.
SKAAL, restaurant, ølbar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTre af os sluttede med en mørk øl – og de var i sandhed mørke! Jeg valgte en kaffeporter (til venstre), mens de andre øl på billedet er to forskellige slags øl med chokoladenoter. Den ene havde lige lovlig meget vaniljesmag, mens den anden havde en fin bitterhed, der klædte øllen godt. 
 
SKAAL har et fint udvalg af øl. Der er både de klassiske øl fra blandt andet Grimbergen, men der er også et udmærket udvalg af øl fra forskellige mikrobryggerier. Samlet set var der ikke nær så mange her, jeg havde lyst til at smage, som da jeg var på Dudes, men jeg synes, det er fint, at de har valgt have en række ‘trygge’, klassiske valg, da SKAAL ligger et sted, der tiltrækker mange turister.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *