Sesamflutes og forskellige oste

sesamflutesSom afslutning på søndagens frokost – og efter citronfromagen – var det tid til lidt ost. Jeg havde bagt sesamflutes om formiddagen, som kunne supplere kiksene til ostene.

Sesamflutes
3 stk.

25 g gær
2 dl kærnemælk
2 dl varmt vand
1 dl sesamfrø
3 dl ølandshvede
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
hvedemel for resten

sammenpisket æg og sesamfrø til pynt

Rør kærnemælk og varmt vand sammen og rør derefter gæren ud i det. Tilsæt de resterende ingredienser og sørg for at holde lidt igen med hvedemelet, da dejen skal være rimelig fugtig, når den sættes til hævning. Sørg for at ælte dejen i 5-10 minutter og læg den så i en skål, der dækkes med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ½-1 time – og rul den så ud til tre tynde flutes, som du lægger på en bageplade og dækker med viskestykket. Lad dine sesamflutes efterhæve i mindst ti minutter, inden du fjerner viskestykket og pensler brødene forsigtigt med æggemasse. Drys sesamfrø over og bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Note: Gode, saftige sesamflutes, som også er bløde og dejlige dagen efter. Det skyldes kærnemælken, der er med til at holde på fugtigheden i disse sesamflutes, så de ikke tørrer hurtigt ud.

osteDe forskellige oste, der blev serveret – der var flødeost med rom/rosin (ret funky), hvid Castello, St. Aubion, gouda med italienske krydderier samt Brilliant Bleu blåskimmelost.

De blev serveret sammen med kvædemarmelade, hybenmarmelade, jordbærmarmelade samt vindruer.

ostemadder



14 thoughts on “Sesamflutes og forskellige oste”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *