Sesamflutes

Sesamflutes

Som afslutning på søndagens frokost – og efter citronfromagen – var det tid til lidt ost. Jeg havde bagt sesamflutes om formiddagen, som kunne supplere kiksene til ostene.

Sesamflutes

3 stk.

25 g gær
2 dl kærnemælk
2 dl varmt vand
1 dl sesamfrø
3 dl ølandshvede
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
hvedemel for resten

sammenpisket æg og sesamfrø til pynt

Rør kærnemælk og varmt vand sammen og rør derefter gæren ud i det. Tilsæt de resterende ingredienser og sørg for at holde lidt igen med hvedemelet, da dejen skal være rimelig fugtig, når den sættes til hævning. Sørg for at ælte dejen i 5-10 minutter og læg den så i en skål, der dækkes med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ½-1 time – og rul den så ud til tre tynde flutes, som du lægger på en bageplade og dækker med viskestykket. Lad dine sesamflutes efterhæve i mindst ti minutter, inden du fjerner viskestykket og pensler brødene forsigtigt med æggemasse. Drys sesamfrø over og bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Note: Gode, saftige sesamflutes, som også er bløde og dejlige dagen efter. Det skyldes kærnemælken, der er med til at holde på fugtigheden i disse sesamflutes, så de ikke tørrer hurtigt ud.



14 thoughts on “Sesamflutes”

    • Det er også en glimrende anledning til at prøve nye, spændende oste, så det har vi for alvor gjort de seneste gange, og vi bliver mere og mere modige 🙂

    • Mascarpone med gorgonzola har jeg ikke prøvet, men det lyder nu ret tiltalende. Tak for inspiration 🙂

  • Åh hvor ser det bare lækkert ud! Jeg ELSKER ost! Brødet ser også superlækkert ud. Sådan en omgang kunne jeg godt lige guffe. Mums!

    • Ja, er det ikke lige, hvad har fortjent sådan en fredag aften? 🙂
      Og så måske et glas vin til…

  • OOoh ohj ohj. Jeg elsker flutes….. og sesam……. og OST!!!! ……….. Pssst. Hvor blev dine duer af? Ja jeg kan fortælle dig, at de IKKE var forbi Aalborg!?

  • Ej, elsker simpelthen bare ideen med ostebord, lækkert brød og ja, bare det hele! Bliver nødt til snart, at blive voksen og kunne lide, andet end brien!!! Det er jo for pinligt! Og altså med hjemmebagt brød, så burde det da gøre det lidt nemmere 🙂

    • Hvis du kan lide brie, mon ikke du så også kan lokkes til andre hvidskimmeloste? Der er flere gode, milde slags – for ikke at tale om lækre, ‘fredelige’ oste såsom Taleggio og Maasdamer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *