sesamflutesSom afslutning på søndagens frokost – og efter citronfromagen – var det tid til lidt ost. Jeg havde bagt sesamflutes om formiddagen, som kunne supplere kiksene til ostene.

Sesamflutes
3 stk.

25 g gær
2 dl kærnemælk
2 dl varmt vand
1 dl sesamfrø
3 dl ølandshvede
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
hvedemel for resten

sammenpisket æg og sesamfrø til pynt

Rør kærnemælk og varmt vand sammen og rør derefter gæren ud i det. Tilsæt de resterende ingredienser og sørg for at holde lidt igen med hvedemelet, da dejen skal være rimelig fugtig, når den sættes til hævning. Sørg for at ælte dejen i 5-10 minutter og læg den så i en skål, der dækkes med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ½-1 time – og rul den så ud til tre tynde flutes, som du lægger på en bageplade og dækker med viskestykket. Lad dine sesamflutes efterhæve i mindst ti minutter, inden du fjerner viskestykket og pensler brødene forsigtigt med æggemasse. Drys sesamfrø over og bag dem ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Note: Gode, saftige sesamflutes, som også er bløde og dejlige dagen efter. Det skyldes kærnemælken, der er med til at holde på fugtigheden i disse sesamflutes, så de ikke tørrer hurtigt ud.

osteDe forskellige oste, der blev serveret – der var flødeost med rom/rosin (ret funky), hvid Castello, St. Aubion, gouda med italienske krydderier samt Brilliant Bleu blåskimmelost.

De blev serveret sammen med kvædemarmelade, hybenmarmelade, jordbærmarmelade samt vindruer.

ostemadder