Sandwiches de miga

Sandwiches de miga

Sandwiches de miga er en populær servering til fester i Argentina. Jeg synes, den passer fint ind i mit fødselsdags-benspænd, da den også serveres til fødselsdage.

De minder meget om de sandwiches, vi kender herhjemme. Den største forskel er brødet, for her skal du bruge meget tyndt toastbrød uden skorpe. I Argentina kan du selvfølgelig købe brødet lige, som det skal være. Her i Danmark må du dog finde brødkniven frem.

Jeg havde først overvejet at bage mit eget toastbrød, men det er så blødt og saftigt, at det er svært at skære i tynde skiver. Det er også svært at dele købt toastbrød, så det bedste, du kan gøre, er faktisk at købe et formbrød. Lad det gerne stå et par dage, så det er mere fast og tørt. Så er det lettere at skære i tynde skiver.

Fyldet kan selvfølgelig varieres en del. De laves dog typisk med skinke, æg, tomater, peberfrugt, salat og ost. Jeg undlod salaten på grund af årstiden og brugte syltede udgaver af både tomater og peberfrugt. Jeg tror ikke nødvendigvis, at man kombinerer æg og skinke i de klassiske udgaver, men det er op til dig.

Sandwiches de miga

Formbrød – gerne et par dage gammelt
Salatmayonnaise
Skinke
Æg
Tomater i skiver (jeg brugte soltørrede tomater)
Tynde skiver peberfrugt (jeg brugte syltede peberfrugter)
Tynde osteskiver

Skær fire tynde skiver brød og fjern skorpen. Sørg gerne for at skære brødet, så det er så kvadratisk som muligt. Læg den første skive på en tallerken og smør den med mayonnaise. Læg skinke ovenpå sammen med lidt ost og tomater. Læg næste brødskive ovenpå og smør den med mayonnaise. Læg derefter tynde skiver æg på. Tag endnu en skive brød, læg den ovenpå og smør med lidt mayonnaise. Læg skinke, ost og peberfrugt på. Læg den sidste brødskive ovenpå og tryk let.

Servér sandwiches de miga på et fad, så folk selv kan forsyne sig.

Note: Man går sjældent fejl af en saftig sandwich, så denne udgave er ganske fin. De bliver selvfølgelig lidt små, når man fjerner skorpen (husk at gemme den til andre madprojekter), men jeg har så kompenseret med masser af fyld. Mindre kan også gøre det 😉



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.