Restaurant Norrlyst

Restaurant Norrlyst

Vi spiste for nylig på Restaurant Norrlyst i København. Det er en restaurant, jeg efterhånden har hørt en del om men aldrig prøvet, og da vi stadig er uden køkken, så havde vi en god anledning til at spise ude. Ikke mindst fordi jeg havde købt nogle rabatkuponer på nettet, som gav rabat på deres fire retters menu.

Restaurant Norrlyst har en fire retters menu, der normalt koster 495 kr, hvor du kan vælge mellem en menu på kød, fisk og skaldyr samt en vegetarmenu. Du kan dog også vælge fra a la carte menuen.

Gemalen kastede sig over vegetarmenuen, og så snuppede jeg den almindelige, så vi kunne sammenligne.

restaurant norrlyst, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Nu får jeg efterhånden kun oksekød, når jeg spiser ude, så det gjorde bestemt ikke noget, at min forret bestod af oksetatar med enebær, røget mayonnaise og syltede svampe. Den var fint afstemt, og kødet var hakket lige tilpas. Jeg kunne dog godt have brugt noget lidt sprødt til – for eksempel ristet rugbrødsstykker eller hakkede hasselnødder til lige at give lidt mere bid.

Der kom lidt brød og pisket, brunet smør på bordet, og så var det tid til næste ret. Her fik jeg kammusling skåret i skiver og lagt i nordisk dashi med tang og glaskål. En mild ret, der var godt afstemt, så ingredienserne ikke overdøvede hinanden.

restaurant norrlyst, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Nu var vi nået til hovedretten, hvor man kunne opgradere (mod at betale 125 kr ekstra) til krondyr. Jeg var dog fint tilfreds med at få stegt kuller med fennikel, hvide ribs og muslingeblanquette. Ikke en voldsom stor eller mættende ret, men helt fint med mig, da jeg ind imellem synes, at restaurantmenuer har for store portioner. Den fyldige sauce gav noget saft og smag til den ellers meget milde fisk, og de hvide ribs var et skønt syrligt indspark.

restaurant norrlyst, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi nåede nu til desserten, og her må jeg indrømme, at jeg var lidt skeptisk fra start. Jeg er ikke specielt vild med smagen af havtorn (det er ellers et virkelig smukt bær), og jeg skulle have havtornparfait med æblecreme og karamelliseret mælk. Til min glæde var smagen af havtorn ikke særlig kraftig, og parfaiten havde tilmed en god og behagelig konsistens. Ikke krystalliseret som de ellers let kan blive – eller tør for den sags skyld. Så en ganske glimrende dessert.

Vi havde en lidt fortravlet men meget sød tjener, som klarede skærene fint, selvom det virkede som om, at restauranten var lidt underbemandet den aften.

Man sidder lidt klemt på Restaurant Norrlyst, så jeg var glad for, at vi ikke spiste der en vinteraften, hvor man skal af med en masse overtøj og tørklæder, inden man kan sætte sig. Det er der nemlig dårligt plads til, og jeg vil heller ikke umiddelbart anbefale det til en intim middag.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Norrlyst.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *