restaurant lola

Jeg nævnte i min KBH-guide, at har været forbi Christianshavn for at spise på Restaurant Lola. Stedet fik rigtig flotte anmeldelser i aviserne, da den åbnede i slutningen af 2019, men havde dog ikke fået så høj rating på Tripadvisor, da en del besøgende mente, at portionerne var for små. Det skrev vi os bag øret, så vi kunne tage højde for det, når vi bestilte.

Restaurant Lola ligger i et dejligt frodigt område, men det danske sommervejr var lidt uforudsigeligt, så vi valgte at sidde indenfor. Vi lagde selvfølgelig ud med at bestille drikkevarer, hvor gemalen snuppede en øl, mens jeg ville prøve deres fortolkning af sangria. Den består af rødvin, hyldeblomstlikør, lime og hjemmelavet tepache. En interessant udgave – især på grund af tepachen – men jeg havde nok håbet på en lidt mere kraftig og fyldig smag.

Vi besluttede os for at droppe forretter og i stedet dele fire snacks (for de så alle sammen virkelig spændende ud), tage en hovedret hver plus et brød til deling og så slutte af med dessert. Jeg tror, at tjeneren var lidt bekymret for, om det ville være nok, men da de fire snacks kom på bordet, blev vi helt rolige.

Den første delesnack bestod af små samosas med krydret kartoffelfyld og tamarind- og dadelsauce til. En dejlig sprød sag som fungerede godt sammen med den krydrede sauce.

restaurant lola

Den anden snack var også friteret og bestod af kroketter med svinekød, der blev serveret med en ret krydret stikkelsbærpickles. Også en lækkerbisken.

restaurant lola

Den tredje snack kom som samlesæt, da man her skulle fylde de sprøde skaller med agurkepickles og nam-prik-sauce. Virkelig lækre.

Og den fire snack var en skøn frisk sag med sprøde nye grøntsager serveret med creme fraiche rørt med urter.

De fire snacks var superhyggelige at dele, og de smagte fantastisk. De lagde også en god bund inden hovedretten. Her havde jeg valgt tandoori fried chicken, som blev serveret med koshoyoghurt og lidt blandet grønt. Gemalen valgte til gengæld en pandekage med svinekød, syltede sager samt salat. Vi delte et naanbrød til, men vi havde nok ikke behøvet det, for begge retter havde en pæn størrelse og mættede fint. Jeg synes, at koshoyoghurten passede fint til den friterede kylling, men paneringen kunne måske godt have været en anelse tyndere.

Vi sad jo og blev helt tørstige igen, så vi bestilte et par øl. Jeg snuppede en sour øl fra To Øl, som var meget fin og balanceret – i det hele taget laver To Øl virkelig gode øl, så det var et ret sikkert valg.

Vi havde besluttet os for at slutte af med is, og jeg kunne ikke stå for is-sandwichen, da jeg skulle vælge dessert. Det var dog desværre den eneste ret, der ikke sad lige i skabet denne aften. Is-sandwichen var lavet på tonkabønneis, karamelliserede hasselnødder, mørk chokolade samt kandiseret rabarber. Smagsnuancerne slog dog ikke rigtig igennem – isen var ganske enkelt for kold (!) og kompakt, og derfor kom desserten til at virke for tung og uden særlig megen smag.

Besøget hos Restaurant Lola var en virkelig god oplevelse. Søde og sjove tjenere, som også gav sig tid til at smalltalke lidt, når der ikke var for travlt. Maden var – bortset fra min dessert – lækker, krydret, frisk og mættende. Om restauranten har ændret på portionsstørrelserne i løbet af de seneste måneder, ved jeg ikke, men vi havde intet problem med at blive mætte.

Restaurant Lola er i øvrigt også et socialt projekt, hvor de blandt andet inkluderer mennesker, der har svært ved at få en fod inden for på arbejdsmarkedet, og oplærer dem til at kunne arbejde på en restaurant. Der var muligvis en lidt mere frisk tone, end man vil opleve på de fleste andre københavnske restauranter, men servicen fejlede intet denne aften.

Jeg ender på fem stjerner til Lola og håber at kigge forbi igen en anden god gang.