Prop Vinbar i Roskilde

prop vinbar

Man skal huske at besøge de lokale steder, så for et par uger siden kiggede vi forbi Prop Vinbar i Roskilde. Selvom den ligger i midtbyen, så ligger den også lidt gemt af vejen i en lille sidegade, men heldigvis har Prop Vinbar også et skilt ved gågaden, der guider folk i den rigtige retning.

Vinbaren er hyggeligt indrettet, men nu var det jo (næsten) sommer, så vi valgte at sidde udenfor.

Det er egentlig en vin- og kaffebar, men da vi mest er til det første, så var det naturligvis det, vi afprøvede. Vi bestilte et par glas vin, og jeg oplevede til min glæde, at rødvinen havde en fin temperatur og ikke de 25 grader, som en del herhjemme desværre serverer rødvin ved. Glimrende vine i øvrigt.

Vi var interesserede i flere retter på menukortet men fik samtidig at vide, at det store tapasbræt sandsynligvis var nok til os to, så det holdt vi os til. Jeg var ellers meget fristet af burrataen på kortet, men det må blive en anden gang.

Tapasbrættet var en god oplevelse. Der var forskellige slags skinke og pølse, en rilette, en tapenade og en tomatpesto samt tre slags ost, oliven, dadler og syltede abrikoser. Skulle jeg ændre noget, ville jeg nok have valgt at have en kraftig ost blandt de tre (der alle var gode men meget milde) samt valgt en knapt så grov brødtype, da det passer bedre til tapas. Og ja, mængden passede meget godt til os to (vi kunne få ekstra brød, men det behøvede vi ikke).

Der skulle lige et par glas mere på bordet. Gemalen valgte en dessertvin, mens jeg gerne ville prøve en rødvin lavet på Tempranillo. Tjeneren syntes dog, at jeg også skulle prøve en anden rødvin lavet på samme drue, så han hentede et glas mere, og så fik jeg mulighed for at smage dem begge. Meget fint initiativ – og servicen var i det hele taget frisk, munter og venlig hos Prop Vinbar.

Udvalget af vin på glas var pænt. Jeg savnede lidt mere spræl – lidt flere udfordrende vine – og det ville have været fint, hvis hver vin lige havde fået en linje mere i beskrivelsen af smagen (såsom hvad smager vinen af). Men som sagt et fint udvalg, og vi nød de vine, vi prøvede.

Alt i alt var det en ganske hyggelig oplevelse hos Prop Vinbar, og jeg er ret sikker på, at vi kigger forbi igen en anden god gang. Jeg skal jo have prøvet den burrata med en lækker vin til…4 thoughts on “Prop Vinbar i Roskilde”

  • Mht. temperatur på rødvin, så er de varmeste dem, jeg har fået på italienske resturanter, både i DK og i Italien. Ikke at jeg kan lide det 😒

    • Ja, det er lidt pudsigt. Jeg spiste på en italiensk restaurant i går, og der var vinen også til den lune side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *