Nyborg Destilleri

Nyborg Destilleri, restaurant, bar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Fyn

I vores sommerferie nåede vi forbi Nyborg Destilleri. Vi skulle på miniferie i det jyske, og når vi tager vestpå, plejer vi som regel at gøre holdt i Odense for at spise frokost. Men mange restauranter har lukket om søndagen, hvor vi kom forbi, så jeg tænkte, at vi kunne jo godt prøve noget helt nyt, og det blev så et stop i Nyborg i stedet. Det var for et par uger siden, hvor vejret var lidt ustabilt, men solen var fremme ved frokosttid, og det benyttede et par andre gæster sig af, da der var et hyggeligt udeområde. Selv valgte vi dog at spise inde i det restaurerede godstogsværksted, som også var ret cool.

Nyborg Destilleri, restaurant, bar, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter på Fyn

Der var flere ting, der lokkede ved Nyborg Destilleri. Ikke blot fokuserer de på økologiske råvarer, men de producerer også gin, whisky og rom, og de er naturligvis også på menukortet. Så jeg skulle da prøve en gin & tonic! Jeg valgte DEW Gin, som indeholder violer, hyldeblomst, agurk og enebær. En g&t med denne gin kostede 55 kr (!), hvilket var uforskammet billigt – i særdeleshed da den smagte virkelig godt. Meget lækker – og til den søde side med et frisk agurketouch. Gemalen valgte et lille smagebræt med fire slags lokale øl, hvilket viste sig at være Ørbæk. De var dog desværre ikke så spændende – lidt for milde og uden de store smagsnuancer – og de fleste af dem havde desværre en bismag fra fadølsanlægget.

Tjeneren fortalte, at der havde været lidt problemer med fiskeleverancerne, så et par af retterne var midlertidigt udgået. Vi valgte i stedet serveringen med to slags smørrebrød – en med æg, rejer, syltede asparges samt hollandaise-sauce samt en med hønsesalat, tomat, karry og syltede agurker. Begge stykker smørrebrød var meget smukt anrettet og havde masser af smag. Rugbrødet var dog stegt så grundigt i smør, at det gjorde det svært at skære dem med kniv og gaffel. I modsætning til min drink var prisen også i den dyre ende – de to små stykker kostede 160 kr.

Nyborg Destilleri har også en lille shop i forlængelse af restauranten, og her måtte vi selvfølgelig købe lidt forskellige slags gin med. De findes nemlig også i mindre flasker, så vi ‘turde’ godt købe et par af dem med ret anderledes smagssammensætninger (for eksempel pebermynte og eukalyptus).

Det er et meget hyggeligt sted. Jeg var som sagt ret pjattet med deres gin & tonic, og smørrebrødet var også fint omend lidt til den dyre side. På øl-smagebrættet var desværre ikke noget for os.

Jeg ender på fire stjerner til Nyborg Destilleri.2 thoughts on “Nyborg Destilleri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *