Restaurant Rudolf Mathis

Restaurant Rudolf Mathis

Da vi for nylig besøgte Johannes Larsen Museet, var det samtidig en glimrende anledning til at spise frokost hos Restaurant Rudolf Mathis. Det er en fiskerestaurant, jeg har hørt godt om, men prisen er også i den høje ende. Her koster en tre retters frokostmenu 560 kr (og en tilhørende vinmenu koster 395 kr). Der er også to a la carte retter til henholdsvis 245 og 345 kr.

Vi sprang vinmenuen over men tog den tre retters menu samt lidt hvidvin til. Der kom lidt kuvertbrød samt smør på bordet, og så var vi klar til første ret.

Her fik vi en smukt anrettet rødtungepaupiette med grønne asparges og en cremet sauce med purløg og rygeost. Det er tilsyneladende på mode med en yndig tuille i et mere eller mindre kompliceret kniplingemønster (det så vi blandt andet også hos Restaurant Fænøsund i marts). Men det gør nu ikke noget, når den er så veludført som denne og samtidig supplerer en lækker og frisk fiskeservering. Her var en rigtig fin balance mellem de forskellige råvarer.

restaurant rudolf mathis, rudolf mathis, restauranter på Fyn, restaurant i Kerteminde, restaurantanmeldelse, madanmeldelse,

Der var naturligvis også fisk til hovedret – ja faktisk hele tre forskellige slags! På den meget flotte tallerken (ja, jeg blev lidt misundelig) lå fiskestykkerne sammen med et par nye kartofler, et lille tårn af ratatouille samt en beurre blanc lavet med ramsløg. Det behøvede såmænd ikke at have været tre forskellige slags fisk (så forskellige var de nu heller ikke), men det var en dejlig servering – igen hvor tilbehøret ikke overdøvede den milde fisk.

restaurant rudolf mathis, rudolf mathis, restauranter på Fyn, restaurant i Kerteminde, restaurantanmeldelse, madanmeldelse,

Vi sluttede af med en dessert, der selvfølgelig indeholdt rabarber, for det er næsten obligatorisk på de danske restauranter på denne årstid. Og det gør ikke spor, for rabarber er en fantastisk råvare! Her var en lille mazarintærte toppet med rabarbersorbet og vaniljeis og suppleret af jordbærstykker samt syltede rabarber vendt i jordbærcoulis. Jeg er normalt ikke så vild med mazarintærte, men denne udgave er helt ok med mig. En rigtig skøn forårs-/sommerdessert med sødme og syrlighed på samme tid.

Vi ville gerne slutte af med cappuccino. Det kunne de desværre ikke lave, men vi blev tilbudt kaffe med varm mælk og sukker ved siden af, så vi selv kunne lave en wannabe-udgave, og det takkede vi ja til. Sammen med kaffen kom også tre forskellige petit fours – hvid chokolade med peanuts, marcipankugler med kirsebærfyld samt chokolade-nøddekager. Et ganske fint og varieret udvalg.

Betjeningen var meget sød og venlig. Vi fik også talt lidt om dansk vin med tjeneren, da vi ville høre, om de havde lokale vine på menukortet – og det har de! Rudolf Mathis har nemlig et samarbejde med By Stokkebye, som vi skulle besøge senere samme dag, og det var i det hele taget skønt at høre, hvordan restauranten og vingården samarbejdede.

Maden var vellavet og på gode råvarer, og portionerne havde en passende størrelse i forhold til en frokostmenu. Som sagt er prisen lidt høj, men ikke usædvanligt for en fiskerestaurant.

Jeg ender på fem stjerner til Rudolf Mathis.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *