Det danske sommerland kan byde på mange gode oplevelser, og det udnyttede vi for et par weekender siden, hvor vi tog på endagsudflugt til Møn for at besøge familien.

Møn har en smuk og til tider barsk natur – tænk bare på Møns Klint – men det var dog ikke den, vi skulle ud for at opleve den dag. I stedet tog vi til Thorsvang Samlermuseum, som er et ret pudsigt museum, der er opstået, fordi ihærdige samlere har gemt en masse remedier og dimsedutter fra tidligere tider. Her kan du for eksempel se en fuldt udstyret købmandsbutik, en kæmpe samling af ølflasker og en smedje. Det kræver dog lidt historisk viden at få det fulde udbytte af udstillingen, da der ikke er brugt kræfter på information om de enkelte genstande.

Thorsvang har også både en café og en restaurant, hvor vi spiste frokost. De andre valgte en fuld frokostplatte, og jeg holdt mig til to stykker smørrebrød – en med sild og en med hønsesalat.

Det var fint anrettet med den letkrydrede sild i et lille glas og en gavmild portion hønsesalat med smørstegt hvedebrød og bacon til. God bacon i øvrigt. Det eneste, jeg savnede, var hjemmebagt brød, men udvalget i brødkurven var ok.

Møn is

Vi brugte noget tid på at gå rundt og kigge på museets mange spøjse og fascinerende udstillinger, inden turen gik videre til Møn Is. Det lille ismejeri har naturligvis en gårdbutik, og selvom vejret ikke var det bedste, så var køen pænt lang, da vi ankom. Heldigvis gik det forholdsvis hurtigt at komme til, og så kunne vi ellers nyde den lækre is. Jeg fik en kugle med hasselnødder, som havde en god nøddesmag men som også var ret rustik og måske konsistensmæssigt lige lovlig til den grove side til min smag. Til gengæld gik klassikeren med saltkaramel rent ind – det er uden tvivl den mest populære i familien.

Sidste udflugtsmål denne dag var Møns største kunstgalleri, Galleri Warrer. Her er meget farverige malerier og brugskunst samt en butik med tøj. Udeområdet er ret hyggeligt, og hvis vejret havde været bedre (og vi havde haft mere appetit), så kunne vi godt have fundet på at slå os ned for at få lidt at spise og drikke. Et fint sted at gå på opdagelse i.