Mexicansk kyllingelevergryde
Jeg blev jo glædeligt overrasket, da jeg for nylig lavede en ret med kyllingelever, og det var ret heldigt, eftersom jeg havde en pakke mere i fryseren! Denne kyllingelever skulle til gengæld indgå i en mexicansk kyllingelevergryde, som jeg så i en knapt fyrre år gammel kogebog, ‘Indmad’. Jeg tilpassede retten, så der blev skruet lidt op og lidt ned for en række ingredienser.
Mexicansk kyllingelevergryde
3 personer
300 g kyllingelever
hvedemel
1 løg i mellemstørrelse, finthakket
200 g champignoner i skiver
smør
½ dl madeira
salt og peber
Skær leveren i mundrette stykker – husk at kassere bindevævet mellem leverstykkerne – og vend leverstykkerne i mel. Steg løg og champignoner i smør, indtil de er gyldne. Vend leveren i blandingen og steg videre i 10 minutter – tilsæt evt. lidt mere smør. Sørg for, at leveren lige akkurat er gennemstegt. Hæld madeira over, vend det godt i retten og lad det simre videre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Servér gryderetten sammen med kogte ris, en krydret tomatsauce samt en grøn salat.
Note: Denne kyllingelevergryde er en overraskende god ret – leversmagen var væk og afløst af en lidt sød smag med et snert af kylling. Ren smovs. Vi var begge meget positivt stemt, da vi spiste aftensmad og var enige om, at det nok var den bedste leverret, vi nogensinde har fået.
Kære Piske
En rigtig ufotogen ret! Men man kan ligefrem se, hvor godt, det smager. De fascinerer mig altid, tit er de ufotogene helt vildt velsmagende.
God weekend 🙂
mange hilsener
Kim
Hehe, jeg overvejede faktisk at kommentere på udseendet i selve blogindlægget, for køn er retten ikke – men den var ganske lækker alligevel. Det er lidt tarveligt, at mange af gryde- og simreretterne ikke er synderlig kønne, selvom de smager vildt godt 🙂
Tak og i lige måde!
Uh, det kunne jeg godt “overtales” til at prøve – den kommer ned i den uendelige to-do mappe 🙂
Mange hilsner
Birthe
Åh ja den mappe… overvejer at kigge i min i dag, men jeg ved ikke, om jeg tør 😀
Hvis jeg laver det uden lever, tror jeg, det bliver en rigtig skøn ret 😉 Men jeg er sikker på, det er ualmindelig sundt! God weekend til dig, Piskeris 🙂
Snydepels, hehe 😀
Mange tak og i lige måde!
Se denne ret tror jeg faktisk godt jeg vil lave. Jeg er altså også imponeret over så få ingr der skal i. Det må helt klart også være en ret billig ret ( nu ved jeg ikke helt hvad de der lever koster ) Den er her med gemt 🙂
Jeg tror, jeg gav omkring 20 kr for ca 600 g kyllingelever, så det er jo ret billigt 🙂
Pøjpøj med retten!
Det lyder godt nok lækkert. Hvis bare jeg havde set retter som denne, da jeg var i Mexico, ville jeg nok have været mere positiv om køkkenet der 🙂
Kh Nadia
Jeg har flere gange tænkt på at dykke lidt mere ned i det mexicanske køkken, for sandt at sige forbinder jeg det mest med de simple retter, som kan købes i halvfabrika i supermarkedet – og jeg håber sådan på, at det mexicanske køkken kan byde på mere end det 🙂
Mums var den
Det er dejligt at høre 🙂