Kyllingesalat med jordbær

Kyllingesalat med jordbær

Jeg serverede denne kyllingesalat med jordbær som en lille forret i sidste uge. Jeg tænkte nemlig, at kombinationen af kylling og jordbær kunne fungere, da kyllingekødet har en ret mild smag. Salaten kan dog også serveres som frokostsalat, hvor du kombinerer den med lidt brød.

Kyllingesalaten minder lidt om en klassisk hønsesalat men med en langt mere simpel creme. De jordbær, jeg fik fat på, var ret søde, og det fungerede fint til en forretstørrelse. Jeg vil dog personligt foretrække mere syrlige jordbær, hvis retten skal serveres til frokost.

Kyllingesalat med jordbær

forret til 4-6 personer

ca. 2 dl kogt eller stegt kyllingekød, revet i små stykker
2-3 dl sprød salat, skåret i tynde strimler
1-1½ dl creme fraiche
lidt citronsaft
salt og peber
1 dl friske jordbær, skåret i små tern
evt. lidt frisk koriander

Find små brede glas eller glasskåle frem. Fordel salaten i dem. Rør creme fraiche sammen med lidt citronsaft samt salt og peber. Vend kyllingekødet i cremen og fordel derefter kyllingekødet i glassene. Top dem med friske jordbær og eventuelt lidt frisk koriander, hvis dine gæster også er til det.

Note: Frisk og sommerlig forret. Denne kyllingesalat med jordbær har en ret mild smag (der var børn blandt de spisende), men du kan vælge at tilføje lidt krydderi. Sørg dog for at krydre det mildt, så det ikke overdøver kyllingesmagen eller kommer til at smage spøjst sammen med jordbærrene.

Og apropos jordbær – tjek også denne jordbærsalat, som jeg lavede for nogle år siden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *