Grønne asparges i skinkesvøb

asparges med skinke, svinekød, grønne asparges, skinke, fuldkornspasta, pasta, mandlerDen anden dag kom jeg hjem fra arbejde og havde absolut ikke lyst til at lave mad. Det sker heldigvis meget sjældent, og da ‘fastfood’ betyder ‘mindst en time til du modtager bestillingen’ her i byen, så fristede den løsning ikke. I stedet priste jeg mig lykkelig for månedens benspænd, så jeg havde endnu et incitament til at klare madlavningen hurtigt, og i løbet af 19 minutter fremtryllede jeg denne enkle, velsmagende og sunde ret med grønne asparges.

Grønne asparges i svøb på et leje af fuldkornspasta
2 personer

250 g grønne asparges
ca. 80 g lufttørret skinke
fuldkornspasta til to personer
salt
lidt olivenolie
½ dl mandler

Sæt en elkedel over med vand. Knæk imens ‘foden’ af hver af de grønne asparges og læg alle asparges i et ildfast fad. Hæld det kogende vand over og lad dem passe sig selv. Hæld vand i en lille kasserolle og bring det i kog. Hak imens mandlerne groft. Hæld salt og pasta i kasserollen og lad det koge. Lige inden pastaen er færdig, hælder du vandet fra de grønne asparges og deler dem i to bundter, som du omvikler med skinke. Hæld vandet fra pastaen, hæld lunkent vand over, hæld vandet fra igen og vend så lidt olivenolie i pastaen. Fordel pastaen på to tallerkner, læg et bundt grønne asparges på hver og drys med hakkede mandler. Dryp evt. lidt olivenolie over.

Tilberedningstid: 19 minutter.

Note: Det er en supersimpel ret, som oven i købet ikke er særlig stressende at lave – og så smagte den ganske frisk og sommerlig.12 thoughts on “Grønne asparges i skinkesvøb”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *