Grøn Halloween-gelé

Grøn Halloween-gelé

Altså, hvilken barnlig sjæl vil ikke elske at få en grøn Halloween-gelé med slikorme i?

Denne funky – og lidt skumle – Halloween dessert består af en grøn gelé, som du kan lave med en gennemsigtig saft. Det kan for eksempel være hyldeblomstsaft, som jeg har brugt her. Derudover skal du bruge noget slik, der ligner orme. Jeg kunne desværre ikke skaffe vingummi-orme, men jeg fandt nogle tynde sliksnører i forskellige farver, som jeg brugte i stedet.

Og meget vigtigt – noget grøn konditorfarve eller pastafarve. Dette er en voksenversion, så jeg tilføjede lidt spiritus, men det undlader du blot i børneversionen.

Halloween-gelé

2 personer

1½ dl gennemsigtig saft, kraftig – for eksempel hyldeblomstsaft
evt. 2-3 cl spiritus (jeg brugte gin, men du kan også bruge vodka eller rom afhængig af hvilken saft, du bruger – smag dig frem)
1 blad husblas
grøn konditorfarve/pastafarve
lidt vingummi-orme eller lakridssnører skåret i passende stykker

Læs husblassen i blød i koldt vand i ti minutter. Varm saften langsomt op i en gryde, indtil den er lidt varmere end håndvarm. Tag den udblødede husblas og rør det i gryden. Tag gryden af varmen. Tilsæt lidt farve, indtil saften bliver så grøn, som du ønsker det (og spiritus, hvis du ønsker det). Lad saften køle lidt af, inden du fordeler den i to glas. Placér nogle ‘orme’ i hvert glas og stil dem i køleskabet i mindst seks timer.

Note: Ok, denne Halloween-gelé ser ret fæl ud, men den smager heldigvis glimrende. Du kan naturligvis også lave din Halloween-slim i andre farver, men den grønne udgave er nok den mest skrækindjagende.2 thoughts on “Grøn Halloween-gelé”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *