Friteret blomkål på rugbrød

Du kan servere friteret blomkål på rugbrød og med remoulade oven på – og det er mindst lige så godt som en klassisk fiskefilet!
Tror du mig ikke? Så prøv at lave denne udgave!
Jeg kan huske at have set en vegetarisk udgave af fiskefilet på et tidspunkt, og der mener jeg, at der blev brugt pastinak i stedet for fisk. Jeg tænkte dog, at man kunne få samme gode resultat ved at skære en mellemtyk skive blomkål, vende den i pisket æg og pankorasp og derefter stege i smør. Så det gjorde jeg naturligvis i forbindelse med månedens smørrebrøds-benspænd.
Friteret blomkål på rugbrød
2 personer
2 skiver blomkål – ca. 1 cm tykke
1 pisket æg
1-1½ dl pankorasp
godt med smør til stegning
salt
Derudover:
to skiver rugbrød
remoulade
OBS – blomkålen er selvfølgelig vasket og tørret, inden du skærer to skiver.
Smelt godt med smør på en lille pande. Vend blomkålsskiverne i æg og derefter i pankorasp. Steg dem ved mediumtemperatur i nogle minutter på hver side, indtil de er gyldne og møre.
Læg en skive friteret blomkål på et stykke rugbrød, drys evt. lidt salt på og top den med en god remoulade. Servér dit smørrebrød, mens blomkålen stadig er lun.
Note: Jeg introducerede gemalen for smørrebrødet til frokost, og han sagde først, at det var lige så godt som ‘den ægte vare’ (aka med fisk). Denne udgave er endda mere saftig end fiskeudgaven – typisk fordi fiskene ikke er så tykke som disse blomkålskiver og derfor lidt mere tørre i det.
Har du mod på at prøve noget nyt, så kan jeg klart anbefale dig at prøve denne servering. Det kan jeg sagtens spise igen.