Efterårswok med grøntsager

Efterårswok med grøntsager

Denne efterårswok bruger nogle af de bedste råvarer fra efteråret – nemlig svampe og kål! Og så er der brugt lidt grøn karry og kokosmælk til at ‘binde’ smagene sammen.

Wokmad er klart noget af de letteste og hurtigste at lave, når du vil lave varm mad fra bunden. Især hvis du holder dig til vegetarretter, da grøntsagerne ofte kan steges hurtigere end kødet.

Du kan naturligvis tilsætte flere krydderier, hvis du vil have flere nuancer i smagen (for eksempel lidt chili) eller smide ekstra grøntsager i. Wokretter er nemlig også gode til at mindske madspild, hvis du har nogle grøntsager, der trænger til at blive brugt.

Efterårswok med grøntsager

2 personer

3-4 store palmekålsblade
200 g svampe
1 mellemstort løg, skåret i tynde både
lidt olie til stegning
1-2 tsk grøn karry
ca. 1 dl kokosmælk
evt. lidt vand
salt og peber

Tilbehør:
kogte nudler

Skyl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver/strimler.

Varm lidt olie i en wok og rør karryen ud i det. Tilsæt løg og steg dem et minuts tid, inden du rører svampene i. Steg dem yderligere et par minutter, og tilsæt så palmekålen. Rør rundt og lad det stege et par minutter. Tilsæt kokosmælk – og evt. lidt vand afhængig af hvor tyk kokosmælken er – og lad det simre i nogle minutter. Smag til med salt og peber.

Servér din efterårswok med kogte nudler. Du kan eventuelt også kombinere den med lidt frisk koriander eller salte peanuts, hvis du ønsker ekstra smag.

Note: Som sagt holder jeg meget af wokretter, for jeg synes, at det er en genial måde at lave hurtige vegetarmåltider på. Det er mest i sommerhalvåret, at jeg laver dem, da sommergrøntsager bare er lidt sjovere og lettere at bruge til den slags.

Vil du have inspiration til flere wokretter, så tjek min wok-kategori.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *