Burger & Bun på Nørrebro

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI sidste uge blev det tid til en hurtig burger, da jeg lokkede gemalen med på Burger & Bun på Nørrebro. Burgerrestauranten åbnede sidste år, og mange havde skyhøje forventninger til Burger & Bun, da folkene bag var de selvsamme, der åbnede den første gourmetburger-restaurant i København for få år tilbage. Stedet druknede bogstavelig talt i egen succes, da restauranten blev overrendt af begejstrede burgerfans, men efter at have sundet sig er folkene nu tilbage og har åbnet en burgerrestaurant med fokus på økologiske råvarer.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnBurger & Bun kan byde på økologiske sodavand, øl og såmænd også limonade med ingefær og mynte. Jeg valgte sidstnævnte, men den var lidt for mild og kunne sagtens have haft lidt mere sødme. Gemalen snuppede en Ricemarket-øl, og jeg ærgrede mig lidt over, at jeg ikke gjorde det samme, for den smagte jeg på Kiin Kiin tidligere i år, og det er en ganske lækker øl.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen nu til det vigtigste – burgerne! Burger & Bun har otte forskellige burgere på menukortet – både klassiske og nytænkende sammensætninger. Jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig og måtte smage en af funky udgaver, og her faldt valget på den franske burger med oksebøf, estragon, ærtemos, semitørrede tomater, iceberg salat og søde løg. Burgeren var samlet i den største og mest luftige burgerbolle, jeg nogensinde har spist. Burgeren så kæmpestor ud, da den blev serveret, men det viste sig, at burgerbollen var meget luftig og lækker, så jeg kunne sagtens spise den, selvom den så intimiderende stor ud.

Den franske burger var klart et hit – en meget spændende smagskombination, der fungerede virkelig godt sammen. Blød, saftig, lækker og masser af smag. Jeg kan godt lide, når burgere er lidt snasket, og det var denne her bestemt, men eftersom snasket bestod af ærtemos og semitørrede tomater, så virkede det mere elegant, end hvis det havde været en mere traditionel sammensætning.

Virkelig god burger, der godt kan konkurrere med min favorit hos Haché Gourmet Burgers.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI får også lige et billede af gemalens burger, som han var gået i gang med at spise, da jeg skød billedet. Han valgte den mexicanske burger, som også var ganske lækker. Chilimængden var dog ret behersket, så du skal ikke spise den, hvis du forventer en stærk burger, og der manglede også lidt et sprødt element – f.eks. i form af rødløgsringe.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFritterne skuffede til gengæld. Vi delte en portion, og her var konsistensen fin, men de havde en underlig brændt eftersmag. Jeg gætter på, at olien var brændt på. Vi valgte aioli til, og vi fik en flot grøn udgave. Den måtte dog gerne have fået et ekstra skud hvidløg, for den var ret mild.

Jeg var positivt overrasket over burgerne hos Burger & Bun. Jeg havde læst ret blandede anmeldelser af stedet inden,  hvor især betjening og tørre burgere var de primære kritikpunkter. Betjeningen denne dag var fin – vi savnede ikke noget – og burgerne var som sagt godt snaskede. Vores primære kritik går på fritterne, som havde en underlig brændt eftersmag.

Vi sluttede af med at dele en vanilje-milkshake, da vi smuttede videre. Den havde en meget tydelig smag af vanilje, men den var desværre en anelse for sød til min smag, så jeg overlod den til gemalen, der har lidt sødere smag end mig.

Burger & Bun er et hyggeligt lille sted, som har byens måske bedste burgerboller og ganske lækre burgere i sig selv. Jeg håber ikke, det bliver sidste gang, jeg kigger forbi, for jeg vil gerne prøve flere af deres burgere. Jeg ender på 5 stjerner denne gang.

Burger & Bun, restaurant, burgerrestaurant, burger, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København2 thoughts on “Burger & Bun på Nørrebro”

  • Det lyder som en bund og grund som om at det har været en god oplevelse 🙂 Jeg elsker en god bruger, og jeg kommer tit på Nørrebro. Så jeg kunne godt finde på at besøg den. Jeg har læst lidt på deres side, og jeg synes at det ser godt, men jeg håber at der kommer en græsk burger på et tidspunkt. Er priserne ok i forhold til maden?

    • Priserne ligger på samme niveau som andre gourmetburger-steder – i dette tilfælde koster en burger 125 kr og fritter + dip 35 kr. Men det er helt klart en af de bedste gourmetburgere, jeg har spist, og jeg synes, prisen var fair.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *