Toastpandekager – med skinke og ost

Toastpandekager – med skinke og ost

Jeg fik lyst til at pjatte lidt i køkkenet i torsdags, da vi havde gæster, så jeg lavede disse toastpandekager til forret. Hvad er toastpandekager? Jamen det er da pandekager med skinke og smeltet ost!

Det eneste, du skal bruge, er almindelige madpandekager, skinke i skiver samt en god smelteost – f.eks. emmenthaler.

Toastpandekager

ca. 4 mediumstore og lidt tykke

2 æg
2 dl mælk eller vand
2 dl hvedemel
½ tsk salt
smør til stegning

Fyld:
Skinke
ca. 100 g friskrevet emmenthaler

Pisk æggene og tilsæt så vand. Tilsæt mere og mere af hvedemelet, indtil du har pisket det hele ind i dejen og tilsæt til sidst saltet. Smelt smør på en mediumstor pande og bage pandekagerne én efter én.

Fyld hver pandekage med skinke og revet ost – gem en smule af osten. Rul pandekagerne sammen og læg dem i et ildfast fad. Drys det sidste ost over og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. et kvarter.

Servér dine toastpandekager med det samme – evt. sammen med en salat.

Note: Toastpandekager er et rigtig fint alternativ til almindelige toasts, hvis du ikke har toastbrød i huset (hvilket jeg meget sjældent har). Prøv evt. at tilsætte lidt krydderier til dejen.

toastpandekager, pandekager, skinke, ost, æg, hvedemel


12 thoughts on “Toastpandekager – med skinke og ost”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *