Spejlæg i madeirasky

Spejlæg i madeirasky

Spejlæg i madeirasky er endnu en ret, jeg har fundet frem til via mit 1930’er-benspænd. Jeg så den i indholdslisten for en kogebog, som en af mine bloglæsere viste mig fotos fra, og jeg så efterfølgende en opskrift på Alletiders Kogebog. Jeg justerede dog på mængdeforholdene for at få skyen til at smage af mere.

Spejlæg i madeirasky

1 person

2 æg
smør til stegning
to skiver baguette
½ tsk hvedemel
ca. ½ dl bouillon
2 spsk madeira
salt og peber

Smelt smør på en pande og steg brødskiverne på den ene side. Læg dem på en tallerken. Steg spejlæggene på panden og læg dem derefter ovenpå de to brødskiver. Sørg for, at der er lidt smør på panden, inden du drysser hvedemel på, som du pisker sammen. Tilsæt lidt bouillon og pisk grundigt, inden du tilsætter madeiraen. Fortsæt piskningen og tilsæt mere bouillon lidt efter lidt. Smag til med salt og peber og hæld så din madeirasky rundt om æggemadderne. Servér med det samme.

Note: Spejlæg i madeirasky er en glimrende frokostret – men husk at kombinere den med en salat eller lignende. Jeg skruede op for smagsgiverne, da den ellers var for mild til min smag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *