SEA by Kiin Kiin

Vi har været forbi Nyhavn flere gange de seneste uger – først på Restaurant Hummer og siden hen også på SEA by Kiin Kiin, som en kollega havde anbefalet mig. Faktisk har SEA by Kiin Kiin stået på min ‘to-do-liste’ i ret lang tid, så jeg var meget spændt på, om restauranten var så god, som jeg håbede på.

Restauranten kan byde på en tre retters menu og en fem retters menu, men vi havde selv lyst til at sammensætte retterne, da der var flere fra a la carte-kortet, der fristede.

Jeg lagde ud med en drink, der mindede om en Aperol Spritz men dog med rosévin i. Og den fortolkning var jeg desværre ikke så vild med – den var alt for mild og nærmest vandet i smagen. Så var gemalen mere heldig med restaurantens egen øl, som han bestilte.

Vores første ret var restaurantens signaturret – nemlig frossen rød karry med hummer, avocado & forårsløg. Det er ikke kun en smuk servering – den smagte også vanvittigt godt! Den ret måtte for min skyld gerne være 3-4 gange så stor, for det er en smagseksplosion af nuancer og en sand fornøjelse at spise!

Når man lægger så hårdt ud med en fantastisk forret, så er det næsten synd for den efterfølgende ret, og jeg må også sige, at lakseretten virkede noget tam i forhold til. Den bestod af et stykke grillet laks, der var kombineret med bitre salater og en syrlig sesam- og misomarinade. En simpel og udmærket ret men slet ikke på højde med den første ret. Jeg savnede lidt mere spræl og overraskelse i den.

Mens vi ventede på den næste ret, bestilte jeg et glas vin – navnet husker jeg desværre ikke, men den var ganske behagelig og passede godt med den efterfølgende ret. Og så blev der skænket yderst gavmildt op – det er bestemt også et plus 🙂

Jeg var lidt spændt på størrelsen af den tredje ret, for da vores tjener præsenterede menukortet, var denne kokossuppe ikke blandt de fire retter, hun udpegede som dem, der havde hovedretsstørrelse. Det vil jeg dog (heldigvis) mene, at den har. Den fyldige suppe blev serveret med stegte vagtel- og kyllingestykker samt wontons og frisk koriander. Den så måske lidt beskeden ud, men der var masser af smag og fylde i suppen – faktisk så meget, at det næsten blev for meget (!) – og kombinationen med det stegte kød var rigtig god.

Sidste servering var en meget elegant lille dessert, hvor en luftig limemousse blev serveret sammen salt marengs og en is lavet på thaibasilikum. En meget frisk og syrlig lille sag, som var dejlig opkvikkende.

Betjeningen hos SEA by Kiin Kiin var meget fin – søde, smilende og hjælpsomme tjenere. Min lakseret samt drink var noget anonyme i smagen, hvilket stod i stor kontrast til de øvrige retter. Men helt overordnet en meget fin oplevelse og bestemt et sted, jeg gerne kigger forbi igen.

SEA by Kiin Kiin får fire store stjerner med pil op.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *