Royal Indian Restaurant

Royal Indian Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeNår vi beslutter os for at spise ude, ender vi som regel med at vælge en restaurant i København. Her er der et konstant flow af nye, spændende restauranter, så der er altid noget, der frister. Jeg har dog besluttet mig for, at denne sommer skal vi lege turister i eget lokalområde, for gennem de senere år er der dukket flere nye restauranter op i Roskilde, som vi endnu ikke har besøgt.

Tidligere på ugen besøgte vi derfor Royal Indian Restaurant. Restauranten åbnede i november 2013 og har et bredt udvalg af de mest almindelige indiske retter (set med vestlige øjne).

Vi snuppede begge en mangolassi til at starte med – jeg tog en stor udgave, mens gemalen tog en lille, da han også ville have en pale ale til maden. Mangolassi kan svinge meget i kvalitet, og dette var desværre ikke en af de bedre – den var meget tyndtflydende og virkede som et købeprodukt fra karton.

Royal Indian Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeMens vi ventede på maden, var der et par sprøde papadums med tre slags dip til. Flere af dem smagte som noget fra glas – lidt for syrlige og eddikeagtige til min smag.

Royal Indian Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeVi havde besluttet os for at dele to forretter og to hovedretter. Forretterne var begge vegetariske, for der hørte ikke grøntsager til hovedretterne, og jeg foretrækker altså at få noget grønt til både frokost og aften.

Den første forret var aftenens højdepunkt – en virkelig dejlig udgave af veg chaat, der er en salat bestående af kartofler, tomater, løg, peberfrugter og kikærter vendt i en marinade med koriander – og vist nok også chili. Jeg syntes i hvert fald, at den varmede i munden, jo mere man spiste af salaten, men det gjorde bestemt ikke noget. En lækker krydret salat, der også mættede godt.

Royal Indian Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDen anden forret skuffede til gengæld. Her havde vi valgt paneer pakora, som jeg ellers holder meget af. Retten består af krydrede hytteoststykker indbagt i kikærtedej, men det var en ret mærkelig ost, de havde valgt at bruge, for den var meget gummiagtig at bide i! Her kan jeg meget bedre lide Tandoori Masalas udgave.

Royal Indian Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDen ene hovedret var denne pang-orange ret – chicken madras – som kort sagt består af kylling tilberedt i en madraskarrysauce. Retten var lidt sødere, end jeg havde forventet – og sådan set også lidt mildere. Det gjorde mig nu ikke noget – det var en dejlig ret, som havde en fin balance.

Royal Indian Restaurant, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i RoskildeDen anden ret var spinach lamb, som bestod af lammekød tilberedt i en spinat-karrysauce. Jeg havde håbet, at retten var lidt mere frisk – at spinaten fik lov til at dominere mere – men desværre var retten lige lovlig mild og fed i smagen. Her måtte der godt være lidt mere power på karryen og lidt mere spinat i retten i det hele taget.

Jeg elsker de indiske naanbrød og bestiller det altid, når vi en sjælden gang er på indisk restaurant, så det havde vi naturligvis også bestilt på Royal Indian Restaurant. Det dukkede dog aldrig op, og jeg overvejede at tilkalde tjeneren for at bede om at få det serveret, men jeg endte med at lade være – der fulgte så store skåle ris med til hovedretterne, at vi ville levne alt for meget af det, hvis vi også skulle spise naanbrød.

Vi var temmelig mætte på dette tidspunkt, så vi sprang desserten over. Stedet har ellers flere indiske desserter – primært kulfi i forskellige udgaver – men vi havde desværre ikke mere appetit.

Betjeningen var høflig, men tjeneren begik som sagt en fejl ved at overse vores bestilling på naanbrød. Det fremgik heller ikke af regningen, så jeg går ud fra, at hun helt glemte at skrive det på notesblokken.

Maden var noget svingende i kvalitet på Royal Indian Restaurant – forretterne var således i hver sin ende af skalaen, mens hovedretterne lå mere i midten. Jeg havde ikke forventet det vilde – det er trods alt en indisk restaurant i provinsen, og selv i København kan det være en udfordring at finde et godt indisk spisested – men jeg havde håbet på lidt mere. Priserne var dog rimelig lave, så det er måske også begrænset, hvor meget mere de kunne have gjort for de penge.

Vi ender på tre stjerner til Royal Indian Restaurant.5 thoughts on “Royal Indian Restaurant”

  • Øv, kunne godt have brugt en god indisk tættere på end KBH 🙁 Til gengæld ligger der et lille pizzaria i Hersegade, som sagtens kan swoope én tilbage til Rom!

  • Nå, så behøver jeg da vist ikke at prøve den, kan jeg mærke, selv om jeg ellers har overvejet det flere gange. Jeg har til gengæld længe haft lyst til indisk, så hvilken vil du så anbefale i Kbh? – det lyder som om, du har prøvet flere end jeg 🙂

    • Jeg vil helt klart anbefale Verandah – den er godt nok i den dyre ende, men den er virkelig god (og jeg går pt. og fantaserer om at spise der igen :-)). Jeg har også haft en række gode oplevelser hos Indian Taj – så længe du går udenom deres drinks – men jeg ved faktisk ikke, om de stadig eksisterer? Kashmir på Østerbro er også ok til prisen.

      • Tak! Verandah har jeg også kigget på, men må nok indrømme, at den er liiige over mit budget. De andre ligner gode bud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *