Rollmops – rullede sild

rollmops, sildefileter, rullede sild, sild, fisk, rødløg, lagereddike, rørsukker, laurbærblade, peberkorn, sennep, kapersJeg har længe overvejet at lave rollmops – og ikke på grund af navnet, som er lidt pudsigt. Rollmops er en tysk specialitet, hvor man ruller sildefileter omkring noget fyld. De kan selvfølgelig tilberedes på mange forskellige måder, men jeg har holdt mig til en rimelig traditionel udgave, hvor fyldet bestod af sennep, rødløg og kapers. Jeg hentede inspiration i kogebogen ‘Juleretter’, men ændrede noget på sammensætningen. Rollmops egner sig i øvrigt fint som en af fiskeretterne til julefrokosten.

Rollmops
6 personer

6 store sildefileter
6 tsk mellemstærk eller stærk sennep
2 tsk kapers
2 mellemstore rødløg

Marinade:
3 dl lagereddike
1 dl vand
1½-2 tsk røde peberkorn
3 laurbærblade
1 spsk rørsukker
1 tsk salt

Kog marinaden ved mediumvarme i ca. fem minutter. Lad den afkøle, indtil den er håndvarm.

Skyl sildefileterne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Smør indersiden af hver filet med sennep og fordel kapers ud over. Skær den ene halvdel af et løg i små tern og fordel dem på de smurte indersider af sildene. Rul sildene sammen og fæstn dem med tandstikker. Læg dem i en dyb skål. Skær resten af løgene i både og fordel dem over sildene. Hæld den håndvarme marinade over dine rollmops og sæt en lille tallerken ned i skålen, så den holder sildene under marinadens overflade. Stil evt. noget tungt oven på tallerkenen. Stil dine rollmops i køleskabet og lad dem trække i tre dage, inden de serveres.

Note: Gemalen fik rollmops med på arbejde, hvor de faldt i god jord, og det er da også en ret kæk sildeanretning. Du kan som sagt variere fyldet, og i en af de traditionelle udgaver putter tyskerne også syltet agurk i den rullede sild, ligesom du også kan vælge at putte sauerkraut i, hvis du vil lave en meget tysk version 😉

2 thoughts on “Rollmops – rullede sild

  1. Rollmops – eller rullemops, som vi plejer at kalde dem som kælenavn, har været en fast bestanddel på vores julefrokostbord i årevis. Jeg plejer at drysse med knust allehånde og hakket løg, rulle dem sammen og koge dem et minut i en eddikelage (den samme, som jeg bruger til stegte sild i eddike), som så skal stives med husblas – det bliver til en slags mopsede sild i gele – og det smager pragtfuldt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *