Restaurant Vækst
De seneste måneder har vi primært spist ude i forbindelse med ferier i det jyske, men i sidste måned nåede jeg dog forbi Cofocos Restaurant Vækst sammen med en flok venner. Restaurant Vækst ligger i det centrale København og fokuserer på det nordiske køkken og råvarer, der er i sæson. Der er både en vegetarmenu og en menu med fisk og skaldyr.
Restauranten har et tilbud med en velkomstdrink + snacks, tre retter med vinmenu til samt kaffe og vand til 660 kr i alt. Det snuppede vi alle sammen. Jeg var fristet af vegetarmenuen men syntes dog, at den ene af retterne ikke lød så spændende, så jeg endte med fisk- og skaldyrsmenuen.
Velkomstdrinken var en afdæmpet cremant, og snacks bestod af en række sprøde grøntsager med en lækker dip til samt en lille krokette af en slags til hver person. Dejlig frisk start.
Der kom kuvertbrød på bordet med pisket smør til, og så var det tid til forretten. Den bestod af kammuslinger med små bagte cherrytomater, der lå i en sauce lavet på tomatsaft, kamille samt lidt olie og eddike. En ret, der både havde lidt sødme og syrlighed på samme tid og samtidig var så tilpas mild, at man stadig kunne smage kammuslingerne.
Hovedretten var en meget enkel servering bestående af bagt kuller med en grøn salat til, der var vendt i lidt hyldeblomstsaft. Fisken var perfekt tilberedt, og salaten komplimenterede den fint.
Desserten var lavet på svenske blåbær, hvid chokolade og små sprøde marengs, der var toppet med skovmærke. En god balance mellem syre og sødme og tilmed også en dessert, der ikke lå tungt i maven. Meget passende på en lun septemberaften.
Som afslutning fik vi kaffe/cappuccino samt petit fours. De bestod af saftige caneles samt fyldte chokolader. Simple men vellavede.
Lokalerne, vi sad i, var meget grønne og frodige, hvilket jo passede godt til restaurantens navn. Desværre var der også en kilde tæt på vores bord, hvor der løb vand hele tiden, og det støjede en del. Vi måtte have fat i tjenerne tre gange, før de fik slukket den, så vi endelig kunne høre, hvad hinanden sagde. Det var lidt træls at skulle sige det så mange gange, for servicen var ellers ganske fin med søde og venlige tjenere.
Maden var frisk, velsmagende og sommerlig. Vinmenuen var ikke specielt interessant, men det forventede jeg nu heller ikke på en restaurant i det prisniveau. Hovedrets-vinen var nu ganske glimrende.
Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Vækst. Maden var god og frisk, og det var et særdeles godt tilbud, vi benyttede os af. Vil du kun have tre retters menuen, så koster den 355 kr, hvilket heller ikke er dyrt. Desværre trækker lydforholdene og den langsomme løsning på støjkilden ned i den samlede oplevelse.
De to sidste mener jeg også at have fået på cofoco