Restaurant Komfur

Restaurant Komfur

Jeg fortsætter stimen af restaurantanmeldelser fra det jyske, hvor jeg i sidste måned spiste på Restaurant Komfur sammen med nogle kolleger. Restauranten har ikke alene fået rigtig god omtale – det er også et spisested, hvor man kan vælge forskellige retter, selvom man kommer mere end seks personer. Kæmpeplus da folk i gruppen har ret forskellig smag og behov.

Restaurant Komfur har fem forretter, fem hovedretter, en osteservering samt to desserter, som man kan sammensætte sin menu ud fra. Vi valgte tre retter hver, hvilket kostede 375 kr (der var dog tillæg på enkelte retter). Vinkortet så spændende ud, og vi sad faktisk lige ved siden af vinbeholdningen! Vi endte med at købe nogle flasker, som vi delte.

restaurant komfur, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Det var lidt svært at vælge fra menukortet, for der var mange fristende retter. Til forret endte jeg med at tage den skummende fiskesuppe. Ikke alene lød den lækker – den var forhåbentlig heller ikke så tung, for jeg havde valgt en ret solid hovedret. Fiskesuppen bestod af stykker af fisk kombineret med letstegte majs og masser af urter. Nåja, og en gavmild sjat fløde. Det smagte virkelig godt! Der var også kuvertbrød på bordet, som man meget passende kunne gnide skålen med for at få de sidste rester op.

restaurant komfur, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Min hovedret var en klassiker, jeg ikke har fået i laaaaang tid, men som passer godt til det franske benspænd. Det var nemlig Bøf Bearnaise! Det var så også en af de retter, hvor der var tillæg til prisen (70,-). Retten bestod af en steak af oksemørbrad, pommes frites, en skål med spidskålssalat, der var vendt i vinaigrette samt naturligvis sauce bearnaise. Kødet bad jeg om at få ultrarødt, og det er jo lidt af en chance at tage, men heldigvis var kødkvaliteten helt i top, og steaken smagte fremragende. Fritterne var sprøde og tilpas salte, saucen var dejlig, og salaten var udmærket.

Portionsstørrelsen var til den gavmilde side, så jeg måtte afsætte nogle pommes frites til kolleger, så der også var plads til dessert.

Desserten var til den tunge side – ja, nærmest en vinterdessert. Det var restaurantens fortolkning af en sticky toffee pudding, som var kombineret med vaniljeis, karamelsauce, råmarinerede blåbær samt tuiles. Der var virkelig gods i desserten. Jeg ville godt have været de tuiles foruden, for de gjorde ikke rigtig noget godt for retten og virkede lidt ‘påklistrede’. Men ellers en god fyldig dessert med masser af smag. Måske lige lovlig tung til en septemberaften, men det var jo mit eget valg.

Maden var lækker og fuld af smag, hvilket jeg elsker. Vi sad i kælderlokalet, hvilket var rigtig hyggeligt. Jeg fik indtryk af, at der var lidt mere klemt og støjende i stueetagen, så jeg var glad for, at vi endte ved siden af vinbeholdningen. Det var jo også et smukt syn 🙂

Jeg har svært ved at bedømme servicen, da jeg ikke havde særlig megen kontakt med tjenerne, men jeg havde umiddelbart et fint indtryk af betjeningen.

Jeg ender på fem stjerner til Restaurant Komfur og en klar en anbefaling. Det er et godt sted at gå hen, hvis du vil have god, solid bistromad med masser af smag til en fornuftig pris. Det er dog ikke særlig oplagt, hvis du er på jagt efter et roligt sted til en intim middag.



6 thoughts on “Restaurant Komfur”

  • Hvor er du god til at komme rundt og prøve nye restauranter!
    At man på Restaurant Komfur kan vælge forskellige retter, selvom man kommer mere end seks personer, er for mig et stort plus. Jeg har flere gange haft problemer, når jeg booker bord til vores oplevelsesgruppe. Vi spiser jo ikke det samme … 🙂

    • Det er jeg helt enig i. Det er ikke så tit, at vi er mange afsted, men jeg synes, det er rigtig godt, når restauranter tager hensyn til forskellige ønsker/behov hos gæsterne 🙂

    • Arh, det kan ikke være for tusind år siden – så gammel er du simpelthen ikke 😀
      Men ja, gør endelig det! God mad til virkelig fornuftig pris.

  • Når du kalder ultra rødt for en chanse, er det så fordi du som mig oplever, at dansk stegning altid er lidt for længe? Eller?
    I DK er jeg holdt op med at bede om medium, fordi det er mere welldon i min mund.

    • Stegningen er ofte for længe, men det var mere kødkvaliteten, jeg var i tvivl om, og det er min oplevelse, at kvaliteten af kødet i høj grad afsløres, når det ikke steges særlig længe. Jeg beder altid om en rød bøf, men her vovede jeg mig ud i den rødeste udgave, de havde – og det var altså virkelig godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *