Restaurant Lotus

Restaurant Lotus

Da jeg var i Aarhus i sidste måned, brugte gemalen og jeg lørdag formiddag på at dimse rundt i Aarhus midtby, og her valgte vi at spise frokost hos Restaurant Lotus. Den vietnamesiske restaurant ligger dejlig centralt, og vi elsker vietnamesisk mad, så det var jo helt perfekt.

Vi havde en restaurantbooking om aftenen, så vi skulle ikke have så meget mad. Efter lidt overvejelser valgte vi at dele 2 x tre friske sommerruller samt fire x bao. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt vi skulle vælge endnu en forret til at dele, eller om vi skulle tage en hovedret til deling, men da forårsruller plejer at være ret små, så valgte vi også en hovedret. Det… var en stor fejl.

restaurant Lotus, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Vi havde bestilt tre sommerruller med vietnamesisk flæskesteg og tre med kylling. Da tjeneren stillede en tallerken med seks halve foran os og sagde “jeg kommer med resten om et øjeblik!”, blev vi lidt forvirrede. Normalt – når vi får friske forårs-/sommeruller – så betyder tre styks nemlig tre halve… så da han kom med anden tallerken, indså vi, at hos Restaurant Lotus betyder tre ruller vitterlig tre hele ruller, der så halveres! Og de var absolut ikke små men store og fyldige! De smagte virkelig godt – friske og sprøde. Og skøn sauce til.

Størrelsesforholdene blev ved med at snyde os, for baoerne var ikke de Pacman-formede, som vi er vant til, men nogle der var dobbelt så store! Nu er bao lavet på en ret luftig dej, men alligevel. Disse var i øvrigt med charsiu-marineret fyld og serveret med en dejlig chilisauce.

restaurant Lotus, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Vi var tæt på at være mætte nu og havde egentlig ikke brug for mere mad, men… vi havde jo bestilt en hovedret til deling… og… den kom på bordet… OG DEN VAR GIGANTISK! Altså ingen af os ville kunne have spist den som hovedret. Heller ikke hvis vi ikke havde bestilt andet. Jeg tror, man skal have en glubende appetit (og forbrænding) for at kunne spise en så stor portion, og vi måtte da også levne. Men bortset fra det. En veltilberedt ret med stegte rejer, shitake svampe og blandede grøntsager serveret med kogte ris og en chilisauce.

Drikkevareudvalget var desværre ikke specielt imponerende, og jeg savnede lidt flere spændende lyse øl. Jeg endte med et glas ret intetsigende hvidvin, mens gemalen drak en øl. Betjeningen var til gengæld venlig og hjælpsom (men jeg savnede nu stadig en advarsel mod portionsstørrelserne ;)).

Hvis du er studerende eller bare gerne vil have store portioner til en meget rimelig pris, så kan jeg varmt anbefale Restaurant Lotus. Jeg var overrasket over prisniveauet i betragtning af hvor centralt, restauranten ligger, og smagen fejlede bestemt ikke noget. Det trækker også op i karakteren (men den manglende angivelse af hvor store, portionerne var, trækker dog også ned), og derfor ender jeg på fire stjerner med pil op til Restaurant Lotus.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *